1ni pesanan terakhir Ustaz Abu Syafiq sebelum hilang dr r4dar FB

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Selepas tervk dik3cam 0leh netzan, ia se0lah-0lah tidak memberi apa-apa kesan kepda diri dia. Bahkan Abu Syafiq terus menerus memuat naik status dan vde0 meny1ndir netzan.

Abu Syafiq juga bercadang untuk buat satu pertubuhan mengutip derma dan sumbangkan kepada g0l0gan fak1r miskin dengan kerjasama pihak berkuasa. Namun apa yang menariknya, dia meminta netzan untuk berk0ngsi idea nama pertubuhan tersebut.

Dengan nada menyindir, Abu Syafiq mahukan nama berbentuk jiwang, dan dia menasihati netzan untuk tidak mak1 dia kerana pendaftar pertubuhan tidak akan membenarkan nama-nama yang kurang el0k untuk sebarang pertubuhan

Nak kena sihh1r

Abu Syaqif juga ada memberikan n0 telef0n peribadi kepada netzan, dan mend4kwa menerima masej untuk dish1ir. Berikut status terbaru Abu Syafiq

“Ya Allah…netzen tidak berhenti diruang k0men fB saya sahaja. Mereka hantar Whats4pp. Banyak betul. Dekat berjuta rasanya. Ada yg sempat saya reply ada yg sy bg senyuman sahaja.

“N0m saya +60192713781. Sila Save. Jgn fi1tnah dan laga2 pula. PDRM ada yerk! Slps sy letak n0m hp sy. Ada yg msj kata Nak Sihi1rkan sy. Sy x ckp apa. Ajak dia LivE fB mlm ini sini jek jam 9:30mlm” Tulis Abu Syafiq

Dalam pada itu, Ustaz Abu Syafiq masih terus memuat naik status. Tapi apa yang menjadi perhatian, semua status di muat naik terus dik3cam 0leh netzan.

Hasil carian terkini, page Abu Sayfiq sudah tidak dapat di akses. Kemungkinan halaman ini telah dilap0rkan kepada SKMM kerana menyebarkan k3bencian selepas k3caman bertubi-tubi diterima dari netzan.

Namun apa yang menarik, tidak sampai 3minit Ustaz Abu Syafiq kembali semata-mata untuk memberitahu yang sese0rang telah menyuruh dia menyahakti1fkan halaman Faceb00k dia

“Ada yg paksa saya Deactivate FB saya. Baiklah, insyaAllah. Nanti sy buat. Ada lagi tak permintaan yang lain. IG ke..email xnak?2-0” Tulis Abu Syafiq yang se0lah-0lah dituju kepada netzan.

Sem0ga selepas ini, netzan kembali tenang dan Usatz Ebit dapat terus melakukan kerja-kerja dakwah tanpa sebarang gangguan. Ustaz Abu Syafiq juga b0leh menghabiskan masa di bilik h0tel sementara menunggu temp0h ku4rantin c0v1d tamat. Umum mengetahui yang dia baru sahaja balik dari Turki

“M0ga Allah Beri Kekuatan Kepada Ustaz Ebit Liew” – PU Azman

Dalam satu perk0ngsian di Instagram miliknya, PU Azman turut mend0akan sem0ga Allah SWT memberikan kekuatan kepada Ustaz Ebit Liew untuk meneruskan usahanya. Tambah PU Azman, Allah mengendalikan hati sese0rang dan pasti ada sebab kukuh dia memperlihatkan sedekahnya.

“Antaranya ialah untuk mendidik masyarakat agar term0tivasi untuk turut sama bersedekah dan membantu.

“Sebab kedua ialah sebagai melaksanakan amanah dalam menyalurkan dengan jujur setiap derma yang diterimanya dari 0rang ramai,” tulis PU Azman.

Tambahnya lagi, dalam hal ini Ustaz Ebit Liew, Dat0 Alif Syukri dan sesiapa saja yang rajin kita teng0k memberi infaq, insyaAllah adalah wakil ummah untuk mengembangkan sebuah empayar infaq.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber kec0h ape

Leave a Reply