30 Rider Foodpanda Terkejut Berjumpa Di Satu Alamat Yang Tak ‘Wujud’

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Sejak pandemic cov1d19, ramai yang menggunakan khidmat delivery untuk mendapatkan barang tanpa perlu keluar rumah. Antara nya makanan. Namun kebelakangan ini banyak pula kes2 prank yang melibatkan rider berlaku. Kejadian berikut cerita dari Thailand.

Ini bukan kali pertama sebab sebelum ni pun pernah jadi k3s macam ni. Menurut WOB, rider Food Panda di Thailand telah ditipu oleh individu tak dikenali baru-baru ini.

Sebelum ni ada kisah pemilik restoran terpaksa tanggung kerugian lepas ada pelanggan pesan beberapa mangkuk mi tapi end up dorang prank je. Ada juga kes prankster tinggalkan penjual lepas order 20 burger.

Tapi kisah di Thailand ini pula lain sikit. Difahamkan, individu tersebut telah buat 80 order yang berbeza tapi menggunakan rider yang berbeza.

Seramai 30 orang rider penghantar makanan telah dihubungi untuk membuat penghantaran kepada satu alamat yang sama (alamat tak wujud).

Bila sampai di lokasi, tiba-tiba mereka terkejut sebab masing-masing berada di tempat yang sama dengan makanan yang sepatutnya dihantar. Ketika itulah mereka sedar sebenarnya individu tersebut telah menipu.

Gambar ketika kejadian vir4l di internet menunjukkan banyak makanan dan minuman yang telah dipesan itu. Laporan p0lis telah pun dibuat dan kes ini sedang dalam siasatan. Harap orang tu cepat cepatlah kena tangkap!

Jangan aniaya orang macam ni..tak baik sungguh. semoga pelaku dapat diberkas segera supaya tiada kejadian berulang kepada abang- abang rider kita. Niat mereka nak membantu kita tapi dit1pu pula..

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber dari lobakmerah

Leave a Reply