Akhirnya mangsa ketiga ditemui,ayah tunggu jen4zah tiga beradik pakai baju Melayu ‘sedondon’

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Selepas usaha menyelamat dan mencari giat dijalankan, akhirnya m4yat terakhir tiga beradik yang lemas, Khalif Naim M0hd, 16 tahun, berjaya ditemui kira-kira jam 12.40 tengah hari.

M4yat terakhir ditemui

Menerusi perk0ngsian di laman Faceb00k, Buletin TV3, mangsa yang merupakan pelajar Sek0lah Menengah Imtiyaz, Kuala Berang dipercayai telah lemas bersama dua abangnya.

Sepupu k0ngsi maklumat

Sementara itu, dalam satu tweet se0rang gadis dengan nama akaun yayashii, yang mengakui merupakan sepupu kepada tiga beradik tersebut, berk0ngsi maklumat mengenai kejadian lemas tersebut.

Mereka bukan pergi mandi Sungai

Dalam satu balasan di tweetnya, gadis itu memberitahu bahawa tiga beradik itu pergi ke sungai berkenaan bukanlah mahu bermandi-manda, sebaliknya mereka pergi untuk menyapu sampah di bawah p0k0k.

Khalif Naim pergi ke sungai hanya untuk membasuh kaki, malangnya telah terbawa dengan arus deras. Melihat adiknya lemas, dua abangnya terus terjun ke sungai bagi menyelamatkan, tetapi ketiga-tiga mereka hanyut.

Wajah sayu ayah tunggu jen4zah anak

Malah, terdapat satu lagi perk0ngsian di Faceb00k, memaparkan wajah sayu ayah kepada tiga beradik itu, yang setia menanti anak-anaknya dengan memakai baju Melayu yang dipakai sed0nd0n bersama ketika menyambut Aidilfitri.

Terdahulu, tiga beradik berkenaan telah pergi ke sungai yang tidak jauh daripada kediaman mereka kira-kira pukul 6.30 petang, sebelum dimaklumkan lemas.

0perasi pencarian bermula seawal 7 pagi, antara yang terlibat adalah 79 angg0ta daripada Unit Pengesanan JBPM (K9) Jabatan B0mba dan Penyelamat Jalan Kelang Lama, Kuala Lumpur (lima), P0lis (26), PPDA (10), Rela (3), Pasukan B0mba Sukarela (PBS) (9 dan Angkatan Pertahanan Awam (APM) seramai 11 0rang.

Difahamkan, m4yat m4yat telah diserahkan kepada p0lis untuk dibawa ke H0spital Hulu Terengganu untuk bed4h si4sat, sebelum dibawa ke rumah keluarga.

Umar Iskandar M0hd, 21, penuntut di Universiti Malaya, bersama dua adiknya Khalif Naim,16, pelajar tingkatan empat Sek0lah Imtiaz, Kuala Berang, Khairil Firdaus, 17, pelajar tingkatan lima Sek0lah Agama Mahmudiah telah pergi ke sungai itu kira-kira pukul 6.30 petang, sebelum dimaklumkan lemas.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber : Yayashii , Buletin TV3, Inf0 Bencana Terengganu & El Haura Esha, 0hMediaCc

Leave a Reply