Aku dipandang ser0ng. 0rang tak percaya aku di ganggu.Mereka jiijik dgn aku.Dengan wajah dan bentuk fizikal yang tak seberapa 0rang tak percaya aku menjadi m4ngsa. Sampai sekarang aku masih tertanya tanya kenapa aku??

Gambar diatas adalah utk ilustrasi sahaja.Sila baca di bawah ini utk maklumat penuh dan lengkap. Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Terima kasih admin kerana sudi membaca dan berk0ngsi kisah saya ni.Lama sudah kisah ini berlaku. Terlalu lama.Kini setelah ada anak,aku berd0a sem0ga anak aku tidak menjadi m4ngsa dan pem4ngsa.Aamiin.

Kisah ini berlaku lama dulu waktu aku masih di sek0lah menengah. Sekarang umur aku 40-an. Aku bertugas di k0perasi sek0lah. Ketika itu cuti hujung tahun. Jadi memang agak sibuk menyusun buku buku tulis dan aktiviti untuk sesi tahun depan pula. Jadi setiap Sabtu akan ada tugas untuk susun dan agihan buku. Aku bersama dengan tiga 0rang teman sekelasku dan se0rang guru lelaki.

Pada awalnya biasa sahaja, tiada apa yang mencurigakan. Hubungan kami dengan guru tersebut biasa sahaja. Gurau akan belanja makan bersama sama setelah usai semua tugas di k0perasi. Suatu hari, waktu itu hujan lebat, sek0lah jauh dari jalan besar. Biasanya, kami akan berjalan kaki ke jalan besar dalam 15 minit dan tunggu bas lalu di deretan kedai.

Tapi disebabkan hari itu hujan lebat, payung pula tiada, maka kami menunggu agak lama di sek0lah. Tiba tiba sebuah kereta menghampiri tempat kami berdiri. Cermin kereta dibuka maka terpamer senyuman mesra guru tersebut menawarkan bantuan untuk tumpangkan kami ke perhentian bas berhampiran. Disebabkan kawan kawanku semua setuju, maka aku pun setuju.

Sampai di destinasi, 3 0rang rakanku turun dahulu kerana mereka berlainan daerah. Manakala aku di suruh tunggu didalam kereta 0leh guru tersebut dengan alasan ingin bertanya sesuatu. Dia bertanya tempat tinggalku dan menawarkan untuk hantar ku pulang dengan alasan dia ada urusan di daerah tempat ku tinggal.

Waktu itu hujan masih lebat memang agak kabur untuk memandu. Jadi pemanduan dia agak perlahan. Sepanjang di dalam kereta, dia banyak bercerita tentang sek0lah dan dirinya. Antara yang aku ingat kata katanya ketika itu ialah, “dia biasa menguruskan diri sendiri kerana isterinya yang bertugas sebagai salah se0rang fr0ntliner selalu sibuk sehingga dia merasa dirinya terabai” aku hanya mendengar sahaja luahannya ketika itu.

Umur belasan tahun, tiada pengalaman cinta, cuma kutip pengalaman kawan kawan bercinta, waktu itu agak blurr untuk aku resp0nd luahan itu. Tapi kini, bila usia semakin memanjat aku rasa, dengar dan tidak resp0nd apa apa adalah terbaik waktu itu. Sepanjang perjalanan memang hujan lebat betul, tetiba guru itu berhenti di tepi jalan. Hatiku mula rasa tak keruan. Perlahan lahan aku mengengs0t ke tepi pintu perlahan lahan tanpa dia sedari. Masa tu d0a dan harapan saja yang tinggal.

Aku dah pegang t0mb0l pintu, if anything happen kan. Guru itu beri alasan dia berhenti sebab dia memang tak b0leh memandu walaupun wiper laju tahap maksimum. Hujan sangat lebat sukar untuk dia Nampak jalan di hadapan. Selain itu, jalan yang bersimpang siur agak berb4haya memandu ketika itu.

Memandangkan umurnya yang agak berusia itu, maka aku fikir itu agak l0gik. (sehingga ke hari ini, aku bersyukur sangat, Allah melindungi aku dengan sebaiknya). Alhamdulillah, setelah hujan agak reda, kereta pun bergerak dan aku sampai ke rumah dengan selamat.

Selepas dari hari itu, aku masih fikir guru itu biasa dan melayan aku seperti anak murid yang lain. Walaupun pada hakikatnya, teman temanku yang sama sama bertugas di k0perasi mula menyedari kelainan dari layanan guru itu terhadapku.

Anak murid kesayanganla, murid bertuah dan sebagainya mula meniti dari bibir teman temanku. Aku masih menafikan kelainan itu. Sehinggalah pada suatu hari, ketika itu kami sibuk menyelesaikan urusan di k0perasi. Selesai menyiapkan tugasan, kami berkemas kemas untuk pulang.

Aku paling lewat keluar. Entah bagaimana, ketika aku ingin keluar tetiba guru itu mengunci k0perasi itu rapat. Rupanya cuma aku dan guru tersebut yang tinggal dalam k0perasi. Teman temanku yang lain telah keluar dari awal lagi. Aku fikirkan guru tersebut bergurau, aku cuba memintanya buka pintu k0perasi. Tetapi dia hanya tersenyum sinis sambal berkata “sekarang cuma kita berdua saja dalam ni”

Allah, hatiku mula tak keruan, jantung berdegup kencang. Saat itu, nak menjerit suara tak terkeluar. Peluh mula menitis di dahi laju dan aku mula mengundur ke belakang, manakala guru tersebut makin menghampiri ku.

Rasa, macam duniaku hampir nak berakhir. Kalau dalam m0vie kita teng0k senang saja kan kita menjerit dan minta t0l0ng. Tapi, bila kita berhadapan dengan reality kita seumpama tiba tiba jadi patung tak bernyawa. Kaku. Air mata mula memenuhi kel0pak mata. “cubalah suruh saya bukak pintu ni” guru itu bercakap lagi. Dia tersenyum.

Senyuman itu men4kutkan aku. Aku tersedar dan aku perhatikan keliling mencari sesuatu. Degupan makin laju, fikiran tak keruan. Dalam hati hanya berd0a sem0ga Allah bantu aku. Semakin guru itu menghampiri semakin jiwa dan fikiran tak keruan, semakin laju aku berd0a. Entah kenapa b0ng0k benar waktu itu. Sampai sekarang aku fikir kenapa aku tak menjerit kuat biar satu sek0lah itu tahu betapa bejatnya perangai guru tersebut.

Tiba tiba ketukan kuat di pintu dan namaku di laung kuat. Guru itu seakan tersedar dan cepat cepat membuka pintu. Dia bagi alasan, t0mb0l pintu r0sak. Aku tanpa men0leh kebelakang terus keluar laju. Teman temanku mengejarku dan meminta aku menceritakan segalanya. Aku masih t4kut dan segera pulang ke rumah. Aku ceritakan separuh dari cerita itu pada emakku. Malam itu aku demam. 2 hari aku tidak ke sek0lah. Kenapa cerita separuh?

Aku cerita dengan emakku ada guru menggangguku di sek0lah. Aku tidak ceritakan kejadian di k0perasi tersebut. Aku tak nak abah dan emakku risau. Abah pula tidak b0leh dengar berita terkejut, mesti akan demam. Aku cuba selesaikan masalah tersebut sendiri dengan mengadu di pejabat kaunseling. Aku sangkakan aku dibantu, tetapi sebaliknya aku dipersalahkan.

Aku dipandang ser0ng. 0rang tak percaya aku di ganggu. Dengan wajah dan bentuk fizikal yang tak seberapa 0rang tak percaya aku menjadi m4ngsa s3xual har4ssment. Bermacam tudvhan aku terima. Aku dipersalah, aku di ejek, dan sehingga akhirnya aku dipulau. Hanya beberapa kerat teman yang menemaniku saat itu.

Aku malu berhadapan dengan guru guru di sek0lah itu. Aku merasakan mereka memandang aku dengan jiiijik. Guru k0perasi tersebut? Mengaku tidak bersalah dan masih seperti biasa se0lah tiada apa apa berlaku. Tetapi dalam diam mengek0ri ku kemana mana.

Tr4uma dan s4kitnya aku waktu itu aku tanggung sendiri. Aku tak mampu nak luahkan segala galanya kepada sesiapa. Syukur kisah trauma itu tamat setelah aku habis sek0lah. Aku juga berhenti aktif dari tugas tugas di k0perasi. Aku bagi bermacam macam alasan untuk mengelak. Teman teman yang selalu bersamaku di k0perasi juga sangat membantu waktu itu. Terima kasih teman.

Walaupun ia berakhir dengan begitu saja, tapi satu perkara yang aku tahu, bukan senang nak yakinkan 0rang kita terani4ya. Apabila melibatkan s3xual har4ssment, 0rang pastinya akan melihat fizikal yang diganggu. Apa yang 0rang lupa ialah N4FSU. N4fsu tidak mengenal sesiapa.

Malah sesiapa pun berhampiran kita mempunyai p0tensi menjadi predat0r. Aku tak lawa mana, bentuk fizikal pun biasa biasa saja. Tiada apa yang istimewa pun. Cara aku bercakap pun agak kaku. Membesar dengan semua adik beradik perempuan dan lebih banyak berk0munikasi dengan emak membuatkan aku agak canggung berbual dengan lelaki. Sampai sekarang aku masih tertanya tanya kenapa aku??

Mungkin dulu kita n4ive tak tahu apa apa tentang perkara perkara begini. Sumber yang kita dapat dulu pun terhad, tv setakat tv1, 2 dan 3 saja yang clear. M0vie berkaitan hal hal begini pun sangat sukar kita jumpa. Tetapi sekarang, segala maklumat berkaitan predat0r b0leh kita access di hujung jari saja. Kita b0leh baca berkenaan amang s3xual, gr00ming s3xual, s3xual har4ssment dan bermacam macam lagi.

Sekiranya tiada pihak menyebelahi kita, kita ada banyak lagi gr0up NG0 yang sudi membantu kita. Semuanya ada dihujung jari. Nak cari drama yang seumpama L4w & 0rder pun zaman tu tak jumpa. Perlahan lahan kita dah b0leh mula bercerita dengan anak anak tentang reality dunia luar nanti. Semuanya tak seindah mimpi.

Hakikatnya kini,baik anak lelaki ataupun perempuan semua berisik0 jadi m4ngsa.PadaMu Tuhan aku berlindung dari segala kejahatan dunia dan segala fitnah dunia. Aamiin.Apa Kata Anda.M0h0n maaf jika ada tersilap dan salah..Terima Kasih kerana sudi membaca.

Leave a Reply