Aku gadis gemuk dan gelap,teruja dpt suami hensem dan sado.Bila tanya nape pilih anak gajah,ini jawapannya

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

First time saya rasa nak meluah, apa yang terpendam lama kat hati pasal berat badan dan warna kulit saya. Ya, fizikal yang jadi bahan ej3kan dan hin4an 0rang cantik dan kurus kat luar sana. Saya memang besar gedemp0l sejak lahir. Lahir-lahir je berat hampir 4 kil0gram. Kepala saya pun besar. Cukup s3ksa mak nak lahirkan saya. Terima kasih mak.

Kalau cari baju, memang susah sikit sebab kepala tak muat. Salah saya ke kepala tengk0rak besar sejak azali ni? Hahaha. Dari kecil lagi dah jadi bahan ej3k saudara mara saya. Saya ni 0rang kampung je, jadi memang duduk pun dikelilingi mak cik, pakcik dan sepupu sepapat.

Dari rumah sampai ke sek0lah saya ni jadi bahan hin4an 0rang je… Sampai mereka kata saya ni dari lahir sampai ke besar tak cantik.

Huhu. Saya bukan tak usaha nak kurus tau, zaman dulu tak sama macam sekarang b0leh gugel je. Saya budak kampung tak reti apa itu eat clean dan sebagainya, kat sek0lah bukan ada ajar pun.

Balik sek0lah pun makan apa mak masak… ayam g0reng, asam pedas, kuah lemak… Hujung bulan ayah bawak makan kepci mekdi pizza kat bandar. Bukan salah mak ayah saya tau saya gemuk dulu. Mereka pun mungkin takde kesedaran dan ilmu pengetahuan untuk jaga berat badan saya.

Bila zaman sek0lah saya tak ada 0rang nak berkawan, ye lah siapa jeee suka kawan dengan 0rang gemuk hitam kan? Saya ni jenis belajar je.

Setiap apa yang terjadi dalam hidup kita ni ada hikmahnya tau.. Kena bersyukur di setiap keadaan dan f0kus untuk jadi manusia terbaik dan bermanfaat dalam hidup ni. Habis SPM, saya berjaya masuk universiti, masa ni lah saya jumpa suami saya.

Suami yang menepati ciri-ciri saya nak dalam setiap d0a saya lepas s0lat tu, the p0wer 0f d0a. Pada mulanya pun saya memang tak yakin yang ada juga 0rang ikhlas nak saya? Dah lah dia muda dari saya k0t…

Kacak dan bertubuh sasa pulak tuuuu. Hahaha. Macam tak tercapai dek akal saya itulah j0d0h saya. Suami saya tak kisah pun saya gemuk hitam, dia tak pernah hin4 rupa dan fizikal saya.

Alhamdulillah, tahun ni dah masuk 6 tahun kami hidup bahagia berumah tangga. Saling cuba melengkapi. G4duh-g4duh manja merajuk tu biasalah, tipvlah kalau takde kannn.

Suami saya memang baik sangat. Apa saya perlukan, dia akan usaha untuk sediakan yang terbaik. Saya belajar sampai sekarang pun banyak suami supp0rt dari segi s0k0ngan em0si dan kewangan. Sampai kadang saya rasa saya tak layak jadi isteri dia.

Tapi itulah suami yang dikurniakan untuk saya. Dia memang menepati ciri suami yang saya d0a dulu. Saya ada juga tanya kenapa pilih anak gajah macam saya ni??

Jawapannya, dia memang cari isteri yang b0leh setia jadi teman hidup sampai akhir hayat dia dan kali pertama nampak saya, dia yakin sangat saya ni j0d0h dia. (nak nangis, huhu).

Lepas kahwin, suami sediakan saya rumah siap ada gym dan swimming p00l. Katanya untuk mudahkan usaha saya nak turunkan dan kekalkan berat badan ideal dan tenang fikiran untuk belajar.

Terima kasih, suamiku. Sayang d0akan hubby murah rezeki dan berjaya dunia dan akhirat. Saya akan sentiasa cuba jadi isteri yang terbaik untuk dia…Kalian d0akan kami kekal bahagia ya. Jujur saya kata, s0al j0d0h memang saya berserah dan berd0a.

Yang saya tau saya pergi sek0lah dan masuk universiti nak belajar pandai-pandai dan dapat kerja bagus. Saya sibuk usaha untuk capai cita-cita saya nak jadi d0kt0r falsafah. Hehe. Lagi satu kan… saya ni kahwin dulu dari sepupu sepapat yang ratu cantik kampung tu. Hahahaha.

Macam saya cakap tadi, j0d0h pertemuan bukan saya yang tentukan. Tapi kasihan juga kat mereka bila selalu kena tipu dengan lelaki.

Tipv duit dan janji-janji palsu ajak kahwin… Tak apa lah, saya d0akan mereka bahagia dengan jalan hidup yang mereka pilih. Saya menulis ni sebab saya faham ramai sangat yang belum bertemu j0d0h sampai sekarang.

Apa saya mampu nasihat, kalian berd0a dan yakinlah kalian akan dapat apa yang did0akan. D0a tu pulak kalau b0leh secara details ciri-ciri suami yang kalian mahukan.

Serahkan semua pada DIA. Fikir p0sitif dan sentiasa bersangka baik walau apa pun terjadi dalam hidup kita dan walau apa pun yang 0rang hina kita.

Kalau saya yang gemuk dan tak cantik ni pun ada j0d0h terbaik, apatah lagi kalian yang cantik dan berkerjaya. Pasti ada. Kena d0a dan yakin 0k.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih!

Leave a Reply