Amalan Rutin Harian Lelaki Supaya Tampak kacak Bertenaga dan Smart Sentiasa

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Untuk memulakan rutin pagi yang sempurna tidak semestinya anda perlu menyarungkan pakaian mahal dan berjenama sahaja. Dengan cara bersederhana pun, rutin pagi anda akan lengkap. Malah permulaan rutin pagi yang baik dapat meningkatkan keyakinan diri agar anda tampil segar, bertenaga, kacak dan nampak smart.

Sebelum melangkah keluar dari rumah, pastikan anda lakukan rutin pagi ini. Jadikan ia sebagai amalan di pagi hari agar anda menjadi lelaki yang ada penampilan sedap mata memandang dan mudah untuk didekati.

Buat 100 kali tekan tubi sebelum mandi. Jika diamalkan setiap hari, anda akan lihat hasilnya amat luar biasa. Melakukan senaman tekan tubi setiap pagi sebanyak 100 kali sebelum memulakan tugasan akan menjadikan perut anda ber0t0t dan bicep lebih kuat.

Malah, senaman setiap pagi ini turut membantu memperbaiki p0stur badan di mana ia membantu anda lebih tinggi dan berkeyakinan.

Mandi di awal pagi. Menurut pelbagai kajian, apabila sese0rang melakukan rutin mandi pagi dengan air sejuk peredaran d@rahnya akan mudah lancar. Malah tubuh anda juga berasa lebih segar dan relaks untuk anda memulakan pagi hari.

Bukan itu sahaja, dengan memula membasah tubuh dengan air sejuk di pagi hari membuat seluruh tubuh mendapat 0ksigen yang mencukupi, sekali gus dapat mengurangkan str3s yang anda alami.

Lakukan pencukuran yang baik. Wanita lebih gemar jika wajah lelaki bersih selepas melakukan pencukuran. Jangan biarkan hari-hari anda dalam seminggu tidak melakukan pr0ses pencukuran kerana wajah sese0rang b0leh berubah hanya kerana misai mahupun jambang!

Mungkin ada yang berpendapat, jambang memberi rupa yang menarik. Namun tidak s@lah jika jambang ditrim kemas kerana wajah yang bersih adalah ekspresi pertama 0rang melihat anda.

Jangan lupa mencuci muka. Biar ‘mandi burung’ sekalipun gara-gara terbangun lewat, pastikan anda mencuci wajah dengan pencuci yang berkualiti serta mengandungi 2 peratus @sid s@licylic.

Kerana ia membantu membersihkan kulit anda sehingga mendalam, selain mengelakkan masalah kulit berlaku. Untuk memberi wajah yang lebih segar agar p0ri tertutup dan anjal setiap pagi, basuh muka anda dengan air sejuk.

Bersihkan gigi. Memberus gigi setiap pagi sangat penting agar anda dapat memberikan senyuman yang menarik serta nafas yang segar. Membersihkan mulut bukan sekadar memberus gigi tetapi memastikan anda melakukan rawatan gigi setahun sekali.

Semburkan minyak wangi. Selepas mandi, semburkan wangian pada tubuh anda. Selain mengelakkan bau yang kurang menyenangkan, ia juga dapat memberi kesegaran minda untuk anda.

Malah bauan yang anda pakai setiap hari akan menjadi trademark untuk diri anda. Anda juga b0leh memadankan semburan minyak wangi dengan de0d0ran atau c0l0gne agar bauannya lebih serasi.

Jangan tinggal sarapan. Tubuh ibarat sebuah mesin yang memerlukan minyak untuk bertindak dengan sempurna. Begitu juga dengan anda yang memerlukan sumber tenaga hasil dari sarapan yang anda ambil setiap pagi.

K0mbinasi terbaik untuk sarapan adalah pr0tein dan bijirin seperti 0at yang dicampur dengan hirisan buah-buahan segar, y0gurt atau telur dadar bersama sayur-sayuran. Jika anda terlewat sekalipun, kisar buah-buahan bersama susu atau jus segar dan campurkan satu sudu serbuk pr0tein.

Ambil minuman berkafein. K0pi hitam, teh hitam atau teh hijau cukup kaya dengan sumber anti0ksida yang dapat membantu mengekalkan anda agar sentiasa muda.

Menurut kajian, mengambil salah satu daripada minuman ini setiap hari dalam kuantiti yang sederhana mampu membantu merendahkan risik0 dementia yang menjadi punca pembentukan k@nser. Malah, secawan minuman berkafein dapat membantu pagi anda lebih bertenaga untuk memulakan hari baru.

Jika b0leh bawa bekal dari rumah. Menghasilkan sarapan atau makan tengah hari tidaklah mengambil masa yang lama. Dengan membawa bekalan dari rumah, anda dapat menjimatkan k0s perbelanjaan dan mengetahui lebihan kal0ri serta s0dium yang tidak

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih!

Leave a Reply