Sebak teringat arw4h tanya bila kad kahwin nak siap-Anak terkilan bapa tak sempat teng0k majlis perkahwinan

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini. ANAK b0ngsu kepada pelak0n veteran Allahy4rham Idris Md Diah yang dikenali sebagai Alia meluahkan rasa sedih apabila hasrat bapa untuk melihatnya berkahwin pada 25 Disember depan tidak kesampaian.

Menurut Alia atau nama sebenarnya Nur Alia Muliyani M0hd Idris 27, dia hanya sempat membawa bapanya melihat l0kasi majlis perkahwinannya nanti.

“Agak terkilan dan sedih sebab saya satu-satunya puteri arw4h tapi betul-betul lagi 100 hari saya nak kahwin, arw4h meningg4l dunia. Arw4h pun nampak macam sedih apabila majlis saya semakin dekat. S0alan terakhir yang arw4h tanya dekat saya berkenaan kad kahwin saya bila nak siap sebab majlis lagi 100 hari dan dia nak bagi jemputan kepada rakan-rakannya. Alhamdulillah persiapan hampir selesai sebab saya sejenis yang tak nak susahkan atau libatkan 0rang. Saya pun sempat bawa arw4h ayah teng0k l0kasi majlis saya.”

“Saya kurang pasti arw4h ayah ada hajat atau tidak sebab dia jenis tak bercerita sangat tapi dia selalu tanya tentang persiapan perkahwinan saya,” kata Alia kepada mStar.

Alia memberitahu dia tidak mengetahui punca sebenar kem4tian bapanya yang meningg4l dunia secara mengejut namun arw4h mempunyai peny4kit kencing manis dan sejak kebelakangan ini tiada selera makan.

Allahy4rham Idris 61, yang terkenal dengan watak Pak Andak menerusi drama bersiri 7 Hari Mencintaiku 2 dikatakan meningg4l dunia ketika sedang tidur kira-kira pukul 2.30 pagi, Isnin di kediamannya di Presint 9, Putrajaya.

Dalam pada itu, Alia mem0h0n pert0l0ngan rakan-rakan bapanya untuk menghubunginya jika ada kerja atau hutang arw4h yang masih tertangguh. Alia juga menegaskan bapanya tidak mempunyai sebarang akaun laman s0sial dan meminta mana-mana pihak tidak menyalahgunakan nama dan f0t0 arw4h.

“S0al kerja arw4h masih belum diketahui… jadi, saya minta t0l0ng rakan-rakan arw4h jika ada apa-apa yang tertangguh ataupun arw4h ada berhutang dengan sesiapa b0leh berhubung dengan saya.

“Saya juga nak tegaskan yang arw4h ayah tidak pernah ada akaun laman s0sial. Saya m0h0n sesiapa yang buat akaun palsu gunakan nama arw4h, t0l0ng padam gambar dia,” ujarnya.

Allahy4rham meninggalkan se0rang balu iaitu Che Hawa Abu Bakar dan dua 0rang cahaya mata bernama Muhammad Afiq Husaini M0hd Idris serta Nur Alia Muliyani M0hd Idris. Apa Kata Anda…M0h0n maaf jika ada tersilap dan s4lah.. Terima Kasih! Kredit Mstar

Leave a Reply