Awek Ajak C0uple Balik.Happy Lelaki Ni.Masa Hari Jadi Teman Wanitanya Laki Ni Call Tapi…

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

S0rry cerita aku agak panjang. Tapi dah lama aku nak luahkan. Aku sebenarnya tak belajar pun kat UIA. Aku tengah belajar medik di sebuah negara bahagian Er0pah. Cuma sebabnya aku c0nfess kat page ni, sebab aku nak ceritakan kisah hidup aku bersama se0rang perempuan ni.

Perempuan yang berjaya memikat hati aku buat pertama kali. Satu-satunya perempuan yang aku sangat selesa bila bersamanya. Perempuan yang dapat buat hati aku berdegup kencang setiap kali bercakap dengan dia. Dan perempuan tu tengah belajar kat UIA sekarang. S0 mungkin dia akan terbaca kisah ni, siapa tahu.

Aku ni b0leh dikatakan sedikit pemalu depan perempuan. B0leh dikatakan seumur hidup setakat ni, aku tak ada se0rang pun kawan perempuan yang rapat. Aku hanya akan bergaul dengan perempuan kalau ada urusan kerja sahaja. Aku tak akan tegur sapa perempuan tanpa sebab. 0k ceritanya start macam ni. Aku kenal dia pada tahun 2005. Masa tu aku di penghujung sek0lah rendah.

K0rang b0leh agak betapa bangganya parent aku bila aku berdiri atas pentas nak amek result SPM lgpun aku ni anak sulung. Dengan result tu, aku try apply untuk uni dalam dan luar negara. Aku nak jadi se0rang d0kt0r. Alhamdulillah, aku dapat tawaran untuk degree medik ke luar negara dgn tajaan MARA.

Lebih kurang 3 bulan kat tempat baru, aku dapat satu friend request… Y0ure right. Its fr0m the same girl wh0m i in l0ve with l0ng time ag0. Aku pun appr0ve la sebab aku macam dah takde rasa apa dgn dia. Dia minta maaf kat aku, dan bgtahu aku sebab kenapa dia nak cl4sh dulu. Rupa-rupanya dalam masa dia c0uple dgn aku, dia ada tersuka tanpa sengaja dengan classmate dia.

Tapi satu hari classmate dia luahkan perasaan kat dia, s0 dia buat keputusan nak putus terus dgn aku. Aku ni bukan jenis pend3ndam, s0 aku maafkan dia. Kit0rang keep 0n messaging tanya khabar, until aku rasa aku dah jatuh hati balik kat dia. Tapi dia yang bgtahu aku yg dia nak balik kat aku. And yes, were c0uple again. But this time, aku lebih serius. Aku janji, bila aku dpt balik Malaysia sekali setahun, aku akan pergi jumpa parent dia terus. We are quite happy as a ‘new’ c0uple.

Aku cuma risau. Tapi dia cakap aku terlalu meng0ngk0ng dan dia nak bebas. Aku patah hati. Walaupun tersangatlah sedih, tapi aku memahami. Dia nak f0cus study. Ni kali kedua aku break-up dengan 0rg yg sama. Padahal dia lah first l0ve aku.

Mimpi nak kawin lepas habis study lebur macam tu je. Dia kata, kalau ada j0d0h takkan kemana…dia nak jadi kawan dengan aku. Aku sedih sgt. Aku menangis se0rang diri. Kali ni di negara 0rg, se0rang diri. Aku tak bgtahu kawan2 aku yg aku dah break. I am very l0nely. Lagipun that day, lebih kurang 3 minggu nk harijadi dia.

Kita0rang still c0ntact biasa2 as a ‘friend’. Tapi aku tak anggap dia friend pun. Aku sangat cinta dia. Sampai lah pada tarikh hari jadi dia. Waktu tu pukul 2 pagi sini. Malaysia dah 7 pagi. Aku call dia sebab nak wish happy birthday. Tapi dia mamai lagi, suruh aku call lagi dua jam. Aku tunggu sampai 4 pagi then aku call dia.

Dia angkat, and cakap dia dalam kereta nak pergi sambut birthday dgn kawan2. Aku dapat dgr suara se0rang lelaki tgh drive. Aku tanya siapa tu. Dia akhirnya jujur kat aku yang dia dah ada pasangan baru… Sedangkan aku masih terkapai-kapai kat sini… Wah… Aku m4rah dia.

Aku kata kat dia dia penipu, kata nak putus sebab nak f0cus study. Alasan dia, dia kata memang nak f0cus study. Tapi lepas putus, baru dia c0uple baru. Lebih perit lg dia kata, sayang aku…tapi tak cinta. Dia 0ff kan call. Aku p4tah hati. Memang berkvbur lah hasrat aku nk jadikan dia isteri. Dia bl0ck semua c0ntact dengan aku. Whats4pp, faceb00k, twitt3r, 1nstagram semua dia bl0ck.

And here I am, 2 m0nth p0st-bre4kup, all al0ne. Sekurangnya, dah masuk 4th year ni sikit sebanyak byk t0l0ng aku lupakan dia sebab aku byk spend time masa kat h0spital. Lagi dua tahun aku akan habis study dan balik Malaysia. Aku dah serik. Her l0ss, n0t mine.

Aku tanak jumpa dia lg, ever. UIA girl, if y0u read this, say hell0 t0 y0ur m0m f0r me. I really miss her. F0r my real future wife, wh0 ever, where ever y0u are, please never bre4k my heart, as I 0nly have 0ne… Bakal d0kt0r kamu.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih!

Leave a Reply