Azad Jazmin D3dah Hampir Masuk Pr0gram Raja Lawak Tetapi Sebab 1ni Dia Tidak Dapat Teruskan Niat Itu

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Agak lama kita tidak mendengar berita mengenai pelak0n Azad Jazmin. Umum mengetahui beliau merupakan suami kepada pelak0n Eira Syazira.

Baru-baru ini pelak0n dan pelawak Azad Jazmin mend3dahkan punca utama dia men0lak tawaran menyertai pertandingan Raja Lawak adalah disebabkan pemergian adik lelakinya Allahy4rham Nizar Jeffri sepuluh tahun lalu.

Bercerita lanjut mengenai perkara itu, Azad berkata, rancangan untuk menyertai pr0gram itu terkvbur selepas adiknya yang juga se0rang pelak0n meningg4l dunia akibat peny4kit paru-paru berair pada tahun 2010.

“Assalamualaikum semua, setiap kali saya teng0k vide0 ni saya akan sangat ser0n0k dan dalam masa yang sama saya akan tersangat sayu dan sedih. Kenapa Pak Azad tak masuk Raja Lawak atau Maharaja Lawak Mega? S0alan yang selalu diajukan pada saya.

“Bukan saya tak nak masuk, sebab partner saya tak ada, partner saya dah arw4h. Saya pernah rancang dengan arw4h adik saya nak masuk Raja Lawak tapi setelah arw4h adik pergi meninggalkan saya makanya terkvbur niat saya bersamanya, ” tulisnya.

Allahy4rham Nizar meningg4l dunia pada usia 31 tahun p0pular dengan watak B0b0y menerusi filem K0ngsi. Menerusi p0sting tersebut, Azad turut meluahkan rasa rindu kepada Allahy4rham.

Dalam pada itu, rata-rata netzen mengucapkan takziah dan mend0akan Allahy4rham ditempatkan dalam kalangan 0rang beriman. Malah ada segelintir netzen baru mengetahui arw4h merupakan adik kandung kepada pelak0n berkenaan.

“Al-Fatihah untuk arw4h adik Nizar Jeffri atau B0b0y (K0ngsi) abang rindu awak… Anak Ant00 Penang B0b0y the legend!” katanya. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Mstar

Leave a Reply