B0y Iman diisytihar Mufl1s!Rupanya 1ni Cerita Sebenar Yang Berlaku

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Hari ini, M4hkamah Tinggi Kuala Lumpur telah mengiisytihar mufl1s terhadap pelak0n dan juga ahli perniagaan Datuk B0y Iman. Berita ini telah dilap0rkan 0leh Harian Metr0 dimana pengisytiharan mufl1s itu telah diputuskan m4hkamah berikutan B0y Iman gagal melunaskan tuntutan lebih RM60,000 yang telah dibuat 0leh se0rang individu pada pertengahan tahun lalu.

K3s ini melibatkan pr0gram pembinaan rumah mampu milik dikenali DBI H0mes sekitar 2017 lalu. Kita sedia maklum, ketika itu, Datuk B0y Iman atau nama sebenarnya N0ruliman A Rahman tular di seluruh media s0sial apabila beliau telah menawarkan pembinaan sebuah rumah dengan k0s yang sangat minima.

K3s ini berlaku apabila, se0rang yang telah sertai pr0gram tersebut dan telah pun membayar penuh bagi pembinaan rumah jenis Ilham dengan k0s sebanyak RM50,000. Selepas 6 bulan, sepatutnya rumah itu akan siap tetapi malangnya pr0jek tersebut tidak jadi. Jadi individu tersebut mahukan pemulangan wang semula disebabkan pembatalan pr0jek tersebut.

Namun, pihak B0y Iman terus mendiamkan diri dan barulah individu tersebut mengambil tindakan undang-undang bagi menuntut haknya serta pembelaan ke atas diri sendiri kerana menjadi m4ngsa ‘sc4m’. Jadi hari ini, akhirnya dapat diselesaikan apabila m4hkamah memutuskan B0y Iman diisytihar mufl1s.

Peguam, Hizri Hasshan berkata pr0siding gu4man s1vil sudah dilakukan dalam temp0h itu dan pihak B0y Iman gagal membuat pembelaan diri terhadap tuntutan dibuat. Sehubungan itu, pr0s1ding keb4nkrapan difailkan terhadap B0y Iman.

Hizri turut mengingatkan 0rang ramai supaya berhati-hati dalam sebarang keputusan mahu dibuat membabitkan kewangan supaya tidak menjadi m4ngsa penipuan pihak tidak bertanggungjawab. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Hmetr0

Leave a Reply