Bagi mereka yang masih single,1ni antara d0a ringkas yang anda boleh amalkan supaya j0d0h cepat datang

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Sudah tentu semua orang mengimpikan j0d0h yang baik dan berkekalan. Anda juga perlu mengetahui cerminan diri kita menunjukkan siapa j0d0h kita nanti. Oleh itu, kita perlu sentiasa memohon agar dikurniakan j0d0h yang baik dan berada dalam lingkungan yang baik.

Bagi yang sedang mencari j0d0h. D0a ini perlu anda amalkan daripada sekarang. Sebaiknya amalkan d0a selepas kali melakukan s0lat. Ketahuilah keindahan paras hati dan kekayaan harta @khirat lah yang lebih penting untuk masa depan kita kelak.

D0a minta J0d0h

“Rabbana hablana min azwaajina, wa dzurriyyatina qurrata a’yuniw, waj’alna lil muttaqiena imaamaa.”

Ya Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami jodoh [isteri-isteri] kami dan keturunan kami sebagai penyenang hati (kami), dan jadikanlah kami imam bagi orang2 yang bertakwa. (QS Al-Furqaan 74)

“ROBBI LAA TADZARNI FARDAN WA ANTA KHOIRUL WAARITSIN”.

Ya Tuhanku janganlah Engkau membiarkan aku hidup seorang diri dan Engkaulah Waris Yang Paling Baik.

Bagi lelaki

“ROBBI HABLII MILLADUNKA ZAUJATAN THOYYIBAH AKHTUBUHA WA ATAZAWWAJ BIHA WATAKUNA SHOOHIBATAN LII FIDDIINI WADDUNYAA WAL AAKHIROH”.

Ya Robb, berikanlah kepadaku isteri yang terbaik dari sisi-Mu, isteri yang aku lamar dan nikahi dan isteri yang menjadi sahabatku dalam urusan agama, urusan dunia dan akhirat.

Bagi wanita

“ROBBI HABLII MILLADUNKA ZAUJAN THOYYIBAN WAYAKUUNA SHOOHIBAN LII FIDDIINI WADDUNYAA WAL AAKHIROH”.

Ya Robb, berikanlah kepadaku suami yang terbaik dari sisi-Mu, suami yang juga menjadi sahabatku dalam urusan agama, urusan dunia dan @khirat.

Ayuh marilah bersama-sama kita amalkan bacaan ini moga kita dipertemukan j0d0h oleh Nya…Amin. Apa Kata Anda..Mohon maaf jika ada tersilap dan salah.. Terima Kasih! Sumber baitulmuslim

Leave a Reply