“Bagus ada public figure dij4ngkiti k0r0nav1rus!”-Janna Nick minta maaf terlepas cakap ketika live

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Pelak0n dan pengacara, Janna Nick membuat perm0h0nan maaf kerana terl@njur kata ketika mengacarakan pr0gram hiburan Mel0di. Sebagai pengacara baharu, Janna mengakui menggunakan perkataan yang kurang sesuai sehingga pen0nt0n tersalah tafsir maksud yang cuba disampaikan.

“Minta maaf… saya 0rang baru dalam bidang pengacaraan! Ayat yang patut diubah adalah perkataan ‘bagus’ itu. Sepatutnya (guna perkataan) ‘sekurang-kurangnya’ apabila ada public figure terkena C0v1d19 supaya pen0nt0n dapat tahu keadaan sebenar dan dapat create awereness b@haya v1rus ini.

“Saya minta maaf sangat-sangat salah guna perkataan,” kata Janna semasa penutup pr0gram tersebut pada Ahad.

Sebelum itu, Janna mengulas berita mengenai aktres Puteri Aishah disahkan p0sitif C0v1d19. Namun, dia tersalah menggunakan perkataan sehingga menimbulkan rasa kurang senang pen0nt0n di laman Tw1tter.

“Bagus juga sebenarnya apabila ada dalam kalangan public figure dij@ngkiti k0r0nav1rus ni.”

“Bagus?,” sampuk Awal.

“Bukan bagus… maksudnya dia b0leh beri kesedaran macam mana keadaan di dalam h0spital,” kata Janna ketika bersiaran langsung.

Sementara itu, rakan pengacara Awal Ashaari pula berkata dia memahami maksud yang cuba disampaikan 0leh Janna itu.

“Dia salah pentafsiran, kalau kita membawang sesama kita, saya faham! Tapi maksud Janna 0rang yang kena C0v1d b0leh k0ngsi pengalaman supaya kita tahu betapa serius dan b@hayanya w4bak ini. Itu maksudnya… Janna pun dah minta maaf, b0lehlah dr0p t0pik ni!,” kata Awal.

Jika anda masih ingat, sebelum ini ada segelintir netzen yang tidak berpuas hati dengan aktres itu ketika mengendalikan siaran langsung sebuah pr0gram hiburan. Ia bermula apabila ada segelintir netzen yang tidak berpuas hati dengan aktres itu yang menggelar tetamu undangan, Elly Mazlein dengan panggilan janda.

Selain tetamu undangan lain, Awal sendiri dilihat se0lah-0lah terkejut dengan kenyataan dikeluarkan selebriti itu. Janna juga dilihat terkedu dan bertindak menutup mulutnya kerana sedar akan pertuturannya yang disifatkan sebagai tidak s3nsitif. Janna kemudiannya dilihat tersungkur sebelum dibantu 0leh Elly Mazlein untuk bangun.

Gara-gara itu, 1nsiden kaki Janna yang terpelec0k ketika menemu bual tetamu jemputannya itu turut dikaitkan dengan perbuatan ‘cakap lepas’ itu.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Mstar

Leave a Reply