Baju Sedondon Dijadikan Isu,Rohayu D3dah Punca Sebenar Dia Benarkan Lelaki Bkn Mahram Tinggal Bersama

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Susulan isu wanita ditngkap khaIw4t ketika berada berada bersama suami dan anak, beberapa pihak tidak bertanggungjawab dikatakan cuba mengambil kesempatan menyebar cerita tidak betul.

Antaranya, terdapat individu cuba membuat ftn4h dengan berk0ngsi gambar Siti R0hayu Ibrahim dengan lelaki yang dianggap seperti adik angkat sendiri.

Individu tersebut berk0ngsi gambar R0hayu dan adik angkatnya yang berpakaian sed0nd0n ketika hadir ke majlis perkahwinan, malah cuba mempers0alkan hubungan sebenar mereka.

”Saya dalam pr0ses membuat pertimbangan sama ada mahu melantik p3guam atau sebaliknya untuk membuat tuntutan sam4n malu,” kata Siti R0hayu Ibrahim, 30.

Katanya, tuntutan mahu dibuat kepada individu yang menyebarkan ftn4h secara melampau kepadanya sehingga menc3mar nama baik serta menjatuhkan maruah mereka sekeluarga.

”Kami tidak menyalahkan Pejabat Agama Daerah Besut yang membuat serrbuan kerana mereka bertindak atas lap0ran. Tetapi kami kesal dengan tindakan individu tertentu cuba mengambil kesempatan menabur ftn4h dengan memutarbelit fakta sebenar k3s.

”Saya akui bersalah kerana membenarkan lelaki bukan mahram yang sudah dianggap seperti adik sendiri tinggal bersama keluarga lebih setahun bagi menjaga keselamatan keluarga serta membantu menguruskan kedai.

Sebab sebenar benarkan adik angkat tinggal bersama

”Tindakan itu dibuat setelah rumah kami sudah beberapa kali dipecah masuk per0mp4k hingga b0leh mengncam nywa kami sekeluarga.

”Sebelum ini pernah sekali ketika saya berada dalam bilik bersama suami dan dua anak ada individu tak dikenali cuba menendang pintu bilik mahu membuat perkara tidak baik pada kami kerana 0rang tahu suami terlantar tidak sihat,” katanya ketika ditemui di kedainya berhampiran H0spital Besut, hari ini.

Sebelum ini k3s Siti R0hayu tul4r di laman s0sial apabila did4kwa berkhaIw4t dengan se0rang lelaki berumur 28 tahun ketika beberapa lagi ahli keluarga lain ada bersama di rumah.

Menurutnya, adik angkatnya banyak membantu menguruskan suami kerana keadaan fizikal suami yang berbadan besar menyukarkan mereka mengangkatnya dengan kudrat tenaga perempuan.

”Isu ini timbul apabila ada yang menyangka saya berdua-duaan dengannya sedangkan hakikat sebenar ketika kejadian, saya dengan suami dan anak-anak dalam bilik. Sementara, di ruang tamu kakak serta dua anaknya sedang berehat sementara adik angkat juga berada di situ,” katanya.

Siti R0hayu berkata, mungkin disebabkan sudah kenal lama dengan adik angkat yang dianggap seperti adik sendiri dia tidak menyangka melakukan kesalahan dengan membenarkan lelaki bukan mahram tinggal bersama mereka.

”Sedangkan tindakan itu adalah satu kesalahan mengikut und4ng-und4ng syariah di bawah kesalahan khaIw4t . Apa yang berlaku adalah isu salah faham jika dari awal saya sedar benda ini salah saya tidak akan ambil risik0 membenarkannya tinggal bersama walau apa saja alasan,” katanya.

Dia berkata, walaupun terpaksa berdepan dengan ujian berat ini tambah pula di bulan Ramadan dia tidak akan berpisah dengan suami biar apa jua rintangan menanti di hadapan.

Kisah peng0rbanan Siti R0hayu menjaga suaminya Muhamad Ridhwan M0hd Zaki, 27, yang terlantar akibat kemal4ngan jalan raya pernah dilap0rkan Harian Metr0 pada 0g0s 2017.

Wanita itu berju4ng menjaga dan merangsang daya ingatan suaminya dengan harapan insan kesayangannya kembali pulih. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber lamanhiburan.pw

Leave a Reply