Balik dari Scotland terus kuarantin diri,Ashraf Muslim sebak disahkan p0sitif C0v1d19

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Jika sebelum ini, pelak0n Ashraf Muslim hanya membisu apabila ditanya mengenai status kesihatannya. Bagaimana pun menurut lap0ran Hmetr0, Ashraf ketika dihubungi menerusi aplikasi Whats4pp hanya menjawab ringkas pertanyaan diberikan.

“Waalaikumussalam…nantilah ya,” katanya ringkas. Bagaimanapun, menerusi status dimuat naik di 1nstagram, Ashraf memaklumkan dia masih menjalani kuarantin diri.

Selepas pelak0n wanita, Puteri Aishah disahkan dijngkiti C0v1d19, hari ini, pelak0n yang sama-sama terbang ke Sc0tland iaitu Ashraf Muslim turut mendapat pand3mik tersebut. Dalam p0sting terbaru di 1nstagram Ashraf, dia memaklumkan bahawa sudah disahkan dijngkiti C0v1d19 pada 12 April 2020.

Vde0 yang dimuat naik menunjukkan Ashraf berada di dalam ambulans sedang menuju ke h0spital bagi diku4rantin dan dir4wat disana.

M0h0n maaf andai tak sempat jawab panggilan

Dalam pada masa yang sama Ashraf turut mem0h0n maaf kepada barisan wartawan dan sesiapa sahaja yang cuba menghubunginya namun tidak berhasil kerana dia berada dalam keadaan kurang bersedia.

Dia juga sempat mengucapkan terimak kasih kepada barisan fr0ntliner yang bertungkus lumus memberikan perkhidmatan terbaik kepada semua pes4kit yang disahkan p0sitif C0v1d19.

Diakhir penulisannya, Ashraf Muslim mem0h0n agar 0rang ramai sama-sama mend0akan kesejahteraannya dan juga semua pes4kit yang sedang diuji dengan pandemik ini. Sem0ga cepat sembuh Ashraf Muslim.

Terdahulu, kumpulan pr0duksi drama Demi berlepas ke Sc0tland pada 9 Mac lalu, sebelum k3s penul@ran C0V1D19 ketara dan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) belum dikuat kuasa. Seramai 18 tenaga kerja termasuk pengarah, pelak0n dan kru yang menjalani penggambaran drama 26 epis0d siaran RTM itu tiba di Kuala Lumpur pada 31 Mac lalu.

Sebelum ini, lapan tenaga kerja pasukan pr0duksi termasuk pengarah, Rahila Ali dan pelak0n, Puteri Aishah dan Puteri Rayyana Rayqa disahkan p0sitif C0V1D19. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Bharian, 0hmymedia

Leave a Reply