Bandar Di China Terpaksa L0ckdown Semula Gara2 Ada Pelajar Yg Bawa Balik V1rus Dari New Y0rk

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Baru-baru ini, negara China telah pun tamat temp0h perintah berkurung disebabkan bilangan k3s p0sitif C0r0navirus di negara itu semakin menurun. Bagus tu, w4bak dah semakin berakhir.

Namun, menurut W0RLD 0F BUZZ, sebuah bandar di China iaitu bandar Harbin telah dikenakan arahan l0ckd0wn semula disebabkan se0rang pelajar wanita yang baru sahaja pulang dari New Y0rk telah menjadi super spreader kepada penduduk di situ.

Pelajar yang dikenali sebagai Han itu telah selamat tiba di China pada 19 Mac lalu sebelum dikuar4ntinkan di rumah. Namun, ujian s4ringan C0r0nav1rus pada 31 Mac telah menunjukkan dia neg4tif C0r0nav1irus.

Han juga disahkan neg4tif sekali lagi setelah tamat temp0h kuar4ntin selama 14 hari. Jadi, dia ingat dia tidak pernah dij4ngkiti v1rus berbah4ya tersebut.

Pelajar yang berusia 22 tahun itu kemudiannya telah keluar makan dengan keluarganya pada 5 April setelah dibenarkan keluar 0leh pihak kerajaan pada 3 April lalu. Selain itu, dia juga telah ke Shanghai selama tiga hari.

Chen, se0rang pes4kit str0k yang diraw4t di h0spital disyaki telah dij4ngkiti 0leh pelajar tersebut yang kemudiannya telah menj4ngkiti beberapa orang staff h0spital yang lain.

Rupanya, secara tidak sengaja, dia telah menyebarkan v1rus berb4haya tersebut kepada lebih kurang 70 0rang. Jadi, buat masa sekarang penduduk bandar Harbin telah diarahkan untuk duduk di rumah masing-masing.

Admin rasa bukan salah dia sepenuhnya jugak sebab mungkin alat ujian C0r0nav1rus tu yang ada masalah. Sama-sama kita d0akan agar wab4k ini segera berakhir.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit L0bakmerah

Leave a Reply