Bangga dgn anak kerja kerajaan,mak mertua tvduh aku m4ndul selepas 6bulan kahwin

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Assalamualaikum semua reader, admin. Saya nak ucapkan terima kasih kerana cerita ini disiarkan untuk tatapan pembaca. Saya baru berkahwin dengan jejaka idaman saya selama ini. Ada dalam 6 bulan. Suami saya, Amin, adalah pegawai kerajaan. Saya masih ade mak dan ayah yang tinggal dimuar.

Selama saya kahwin, sementara menunggu rumah quarters, saya duduk dgn mak mertua saya. Mak mertua saya terkena angin ahmar lumpuh seluruh badan kecuali bahagian mukanya. Sebelum kahwin semua indah. Mak mertua sangat baik, dan adik perempuan amin sangat h0rmat saya. Sepanjang pertunangan saya tak pernah buat hal. Saya tak tau kenapa berubah t0tal 360 darjah.

Sepanjang perkahwinan saya, sedikit sekelumit kasit sayang mak mertua saya tak pernah saya rasa. Saya ibarat tunggul, batu, dan seumpanya. Ye, mak mertua saya tak suka saya dan bahkan seuruh menantunya sebelum saya. Mental mak mertua saya berkata kalau saya dan menantu2 nya ni nak ambil anaknya dari dia. Apa sahaja yang dilakukam 0leh saya salah.

Kalau saya masak, yelah masakan kampung , saya dr kampung, masak asam pedas, lemak, kari, gulai, dan masakan kampung lain, sedikit tak dicubitnya. Hanya pak mertua saya dan suami makan. Adik perempuan nye hanya eei, aku tak makan makanan ni. Dlm hati saya kata, Whaat?? Kalau mak mertua saya makan makanan adik perempuan amin masak, wlhal hari tu masak makanan yang sama dengan apa yang saya masak. Mak kata geli.

Saya hanya beristighfar.Pernah satu hari, saya nak mandikan mak mertua saya sebab adik perempuan amin keluar, mak herdik saya. B0d0h punye p0mpan, aku tak nak mandi kau faham tak? Padahal pampers da penuh dgn tahi semua. Saya hanya menahan air mata. Dalam rumah tu sedikit p0m adik perempuan amin tak t0l0ng kemas bersihkan rumah, rumah sebesar 2 tingkat saya yang kemas bersendirian.

Pinggan mangkuk , basuh baju tak b0leh guna machine. Alasan saya da biasa cuci baju di pinggir sungai sebab saya budak kampung. What?? Ingat kat kampung tak ade ke ? S0 sy sental je la.

Bila saya minta t0l0ng dengan adik perempuan amin bersihkan rumah dia jawab , semua menantu mak adalah bibik. 0maig0d, aku ni diberi maskawen atau dibeli ? Jam 6 sehingga 12 tengah malam saya bertukang sebagai suri rumah sepenuh masa, adik perempuan die ke dapur hanya untuk masak makanan dia dan mak sahaja. Selebihnya g0yang kaki dengan mak mertua saya di depan tv.

Bila saya pegang ph0ne dikatanya saya pemalas, biawak hidup dan macam-macam lagi.Bila suami saya utarakan nak balik muar rumah saya, mam mertua saya m4rah. Kerana k0s-k0s nak kesana banyak pakai duit. Wait2, i said t0 my mak mertua, mak, n0r tak pakai duit amin p0n nak balik, n0r pakai duit n0r. Saya pulak dih3rdiknya sehinggan amin bert3ngkar dgn mak.

Medan p3rang berlanjutan. Sepanjang perkahwinan saya, baru sekali tu saya balik kampung. Saya rindukan mak dan ayah saya.Saya tiap hari mengadu dgn amin, tetapi die endah tak endah. Dia kata hanya perasaan sy. Saya da tak tahan lagi. Banyak cara sy da buat u tuk lembutkan hati mak mertua sy. Saya baru kahwin 6 bulan dan belum mengandung. Mak mertua saya c0p saya m4ndul. Berat dugaan ni.

Suami saya pulak jenis tak kasi keluar rumah. Ye saya tak bekerja. Duduk rumah sepenuh masa. Saya stress sebab keadaan rumah memerlukan saya refresh di dunia luar. C0nt0h hang0ut dgn kawan-kawan, dengan saudara mara. Tapi amin tak memberi kebenaran pada saya.

Dia kuat c3mburu. Eventh0ugh saya keluar dgn kawan perempuan p0n tak diberinya. Dia kata, kawan perempuan saya bersub4hat utk sya duakan dia. allahu, macam tu sekali die tak percayakan saya. Padahal saya da kahwin dgn dia.

Maaflah reader semua, saya minta pendapat. Ape perlu saya buat? Nak pindah, tunggu quarter dalam 2 bulan kelulusan. Pendapat yang saya inginkan adalah, bagaimana nak berhadapan dengan mak dan adik perempuan husband saya.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih!

Leave a Reply