Bapa ini hanya makan nasi yang dicampur dengan makanan ringan supaya boleh hantar duit untuk keluarga

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Tidak semua 0rang bertuah apabila mampu untuk menikmati makanan yang sedap dan menyelerakan. Ada ramai antara kita yang hakikatnya terpaksa mengikat perut hanya untuk meneruskan hidup. Ada juga yang makan hanya kerana sebuah keperluan bukan kerana untuk menikmati.

Itulah yang dialami 0leh se0rang pengawal keselam@tan dari C0tabat0, Filipina apabila dia dilihat makan nasi putih yang hanya dicampur dengan makanan ringan.

Se0rang pengguna Faceb00k, Ralph Reym0nd Herman0 Getanes telah memuat naik gambar tersebut di Faceb00k dan berk0ngsi perbualannya dengan lelaki tersebut.

Kisah tersebut kemudian menjadi tul@r dan sehingga menarik perhatian netzen. Ramai yang memujinya kerana sanggup mengetepikan s0al kesihatan semata-mata untuk berjimat cermat bagi menyara keluarganya. Pengawal kesel@matan tersebut dikatakan bekerja di bawah jadual kerja yang ketat di sebuah syarikat di Mindana0.

Ketika itulah Getanes melihatnya sedang menikmati makan malam di dalam sebuah beg plastik yang hanya ada nasi dan makanan ringan- campuran kacang Ding D0ng yang merupakan makanan ringan p0pular di Filipina yang mengandungi kacang tanah masin, jagung, kacang hijau dan kerepek jagung.

Tidak lama selepas itu ada se0rang pengguna Faceb00k yang mendedahkan bahawa lelaki tersebut bernama Aries Abas. Getanes menghampiri pegawai kesel@matan itu dan bertanya kepadanya mengapa dia hanya makan nasi dengan makan makanan ringan dan dia mengatakan bahawa dia perlu menyara keluarganya di C0tabat0.

Kata Getanes lagi lelaki ini b0leh jatuh @akit dengan makan makanan seperti itu ditambah lagi dengan jadual kerjanya yang ketat yang memungkinkan dia bekerja selama 24 jam.

Namun, buat Abas dia sudah biasa makan nasi dengan makanan ringan. Dia hanya berharap agar suatu hari nanti dia tidak perlu makan makanan yang tidak sihat apabila anak-anaknya telah tamat pengajian di k0lej.

Berdasarkan laman web J0bStreet, gaji pengawal keselamatan di Mindana0, Filipina adalah sekitar Php 11,219 (kira-kira RM 927.00) sebulan atau Php370 (kira-kira RM30) sehari.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Erabaru

Leave a Reply