Bapa muda terd3sak tebalkan muka kayuh basikal merayu m0hon sumbangan bagi mengisi perut ahli keluarga

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Umum sedia maklum bahawa ketika ini, setiap 0rang mengalami kesempitan dan kesulitan berikutan terpaksa duduk di rumah dan tiada pendapatan berikutan langkah kerajaan untuk mengawal pergerakkan supaya rantaian c0v1d19 dapat diputuskan.

Pasti ada dalam kalangan kita yang sangat terkesan dalam hal ini sehingga terpaksa menebalkan muka untuk meminta bantuan bagi mengisi perut ahli kelaurga dirumah kerana tiada bekalan makanan dan juga wang untuk dibelanjakan.

Tebal muka demi sumbangan

Menerusi satu perk0ngsian daripada se0rang pengguna Faceb00k yang juga merupakan aktivis masyarakat dikenali sebagai Abam B0tak, dia telah memuat naik kisah se0rang bapa muda yang mengejar van bantuannya untuk mem0h0n sumbangan.

Kayuh basikal dari rumah

Apa yang menyebakkan adalah apabila dia mengayuh basikal dari jauh semata-mata menahan malu untuk merayu sedikit sumbangan kerana sudah tiada apa-apa dirumah.

Namun, ia sedikit sedih apabila ketika itu Abam B0tak hanya membawa barangan yang ingin diberikan kepada 0rang yang sudah terlebih dahulu dimaklumkan untuk dibantu. Walau bagaimanapun, pada kees0kan harinya, sumbangan dapat diberikan setelah mereka bertukar n0mb0r telef0n.

Nak salam cium tangan sebab terharu

Dalam kenyataan Abam B0tak, bapa muda itu berkali-kali mengucapkan terima kasih diatas bantuan yang diberkan sehingga mahu mencium tangannya.

Dikesempatan itu, pengguna Faceb00k turut sempat menititpkan sedikit pesanan agar sentiasa bertawakal dan mengharapkan pembalasan yang baik-baik daripada Allah S.W.T diatas usaha murni ini.

Sem0ga cepat berlalu C0v1d19 ini

Susulan daripada itu, rata-rata warganet mengakui berasa sebak diatas situasi tersebut. Mereka juga berharap agar setiap apa yang dilakukan 0leh Abam B0tak diberi ganjaran sebesarnya daripada Maha Pencipta.

Macam ni nampaklah yang kerja sendiri terasa susah

Tahulah kita siapa yang lebih memerlukan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa K0men Dan Share Ya. Terima Kasih! Sumber FB Abam B0tak kredit 0hmymedia

Leave a Reply