“Begini baru lah netzen boleh contohi..”-Zul Yahya Sedekah Lauk Setiap Hari Ketika Musim C0v1d19

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Penul@ran w4bak C0v1d19 ketika ini sememangnya memberi kesan kepada ramai pihak di negara ini. Lantaran itu, ramai individu yang terdiri daripada pelbagai latar belakang menghulurkan bantuan kepada golongan kurang bernasib baik bagi meringankan beban mereka.

Tambahan , baru-baru kec0h k0ntr0versi pula artis Malaysia minta bantuan kerajaan untuk meringankan beban mereka yang terkesan dengan ek0n0mi negara akibat penul@ran w4bak C0v1d19. Sampai berg@duh nak buat lap0ran p0lis weh.

Namun, kali ini admin nak k0ngsikan kisah p0sitif dan inspirasi daripada pelak0n tempatan, Zul Yahya yang tidak mengendahkan perg@duhan sesama artis.

Sebaliknya, dia telah menyedekahkan lauk secara percuma di rest0ran steamb0at miliknya kepada 0rang ramai yang memerlukan. Macam ni lah bagus kan.

“Alhamdulillah. Masak lemak ayam untuk hari ini. Jemput-jemput,” kongsi Zul.

Menurut perk0ngsian di 1nstagram, Zul juga mengatakan buat masa ini, rest0ran miliknya di Ip0h tidak akan menyediakan perkhidmatan penghantaran makanan kerana mahu f0kus pada kegiatan sedekah lauk kepada 0rang ramai pada setiap hari.

Makanan yang disedekahkan b0leh diambil 0leh 0rang ramai melalui drive-thru sahaja. Jadi, d0rang tak payah keluar dari kereta pun.

Selain itu, dia juga mengagihkan barangan makanan seperti beras kepada 0rang yang memerlukan sepanjang temp0h perintah kawalan pergerakan.

“Semoga ALLAH permudahkan urusan sahabat jannah ku,” k0men salah seorang pengguna 1nstagram bernama achid_ekamatra.

Rata-rata netzen turut memuji tindakan pelak0n ini.

Macam ni baru lah b0leh dijadikan c0nt0h. Bukannya asyik bergaduh je sesama sendiri. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit l0bakmerah

Leave a Reply