Bekas Isteri Chef Wan Meningg@l Dunia Akibat K0mplikasi Buah Pinggang dan Jantung

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Bekas isteri cef selebriti, Chef Wan, Hajah N0rhayate Ayub meninggal dunia sebentar tadi di H0spital Ampang. Berita itu dimaklumkan 0leh Chef Wan sendiri menerusi p0sting terbaru di akaun Instagramnya.

“Dengan rasa dukacitanya saya ingin memberitahu bahawa bekas isteri saya baru sahaja menghembuskan nafas terakhir di H0spital Ampang. Saya sedang melakukan persiapan untuk pengebvmian es0k dan akan memberitahu saudara-mara. Al-Fatihah,” tulisnya.

Dalam pada itu, Serina turut memaklumkan ibu kesayangannya mengalami k0mplikasi buah pinggang dan jantung.

“Assalamualaikum, Serina nak maklumkan ibu saya Hajah N0rhayate Binti Ayub telah meningg@l dunia hari ini di H0spital Ampang, kerana k0mplikasi buah pinggang dan jantung. M0h0n keluarga,sahabat semua sedekahkan Al-Fatihah dan yasin kepada arw@h Mama. Allahuakhbar,” tulisnya menerusi aplikasi Wh@ts4pp.

Terdahulu, Chef Wan atau nama sebenarnya Redzuawan Ismail berkahwin dengan N0rhayate Ayub pada usia muda, namun bercer@i kemudiannya. Mereka dikurniakan dengan dua 0rang anak, Serina dan Muhammad Nazri atau Chef Riz.

Chef Wan sebelum ini pernah memaklumkan kaki bekas isterinya akan dip0t0ng kerana kencing manis. Mas@lah kencing manis bekas isteri saya menyebabkan kakinya dah bertukar menjadi g@ngrine, dan daripada MRI menunjukkan ianya tak dapat diselamatkan lagi kecuali dip0t0ng,” tulis Chef Wan dalam Bahasa Inggeris.

Kata Chef Wan, jika tidak dip0t0ng, ianya b0leh merebak ke bahagian 0rgan lain dan mer0sakkan hati dan menyebabkan kem@tian. Katanya lagi, sebelah lagi kaki bekas isterinya itu juga mengalami keadaan yang sama dan perlu juga dip0t0ng.

“Tapi pihak h0spital akan buat satu dulu kerana dia juga ada masalah lemah jantung dan hilang kedua-dua belah kaki mungkin terlalu berat untuk dia.Kami diberitahu untuk membuat keputusan secepat mungkin walaupun menurut d0kt0r, risik0 mem0t0ng kaki tersebut adalah tinggi kerana masalah jantungnya,” tulis Chef Wan.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Gempak

Leave a Reply