Belum Reda Dengan K3s Medina Zein, Kini Irwansyah Ditudvh S0nglap Duit Kawan RM470ribu

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Pelak0n p0pular Ind0nesia, Irwansyah ditvduh melakukan penipvan dalam perniagaan bersama se0rang lelaki dikenali sebagai Fakhran Rifqi sekitar tiga tahun lalu.

Menurut Fakhran, Irwan dan rakan-rakannya telah bersub@hat menipv sejumlah wang miliknya bernilai 1.7 bili0n rupiah (RM470,419).

Fakran memberitahu dia telah dipujuk 0leh salah se0rang rakan Irwan iaitu dikenali dengan nama Hafiz untuk menjalankan perniagaan makanan di PT Gigieat Ind0nesia Raya. Selepas berbincang, Fakhran meletakkan pegangan bernilai dengan nilai terbabit untuk perniagaan Irwan.

Tambah Fakhran, dia tertarik untuk melabur dalam perniagaan Irwan kerana mend@kwa mereka menggunakan undang-undang Islam disebut syirkah. Namun, selepas melabur, Irwan membahagikan wang keuntungan itu bersama rakan-rakannya.

“Awalnya dia (Irwan) mengatakan akan membuka 100 buah 0utlet. Ternyata beberapa bulan kemudian mereka berbagi keuntungan,” katanya yang diwakili pegu@m Diars0n Lubis.

Lap0ran p0lis telah dibuat 0leh Farkhan pada Januari lalu. Pelak0n filem Heart itu pernah menggelapkan wang benilai hampir 2 bili0n rupiah (RM553,434) milik usahawan dan 1nfluencer Medina Zein.

Seperti yang diketahui, PT Bandung Berkah Bersama dengan pr0duk Bandung Makuta diasaskan 0leh enam 0rang iaitu Laudya Cynthia Bella, Irwansyah, Zaskia Sungkar, Medina Zein, Fitra dan Hafiz.

Medina Zein melap0rkan Irwansyah sebagai pesuruhjaya PT Bandung Berkah Bersama kepada Kep0lisian Bandung, Jawa Barat atas tuduhan penggelapan dana perusahaan senilai Rp 2 miliar.

Dalam satu kenyataan lain, Medina Zein berkata Zaskia Sungkar juga menerima aliran dana tersebut. Tetapi, semua kenyataan isteri Lukman Azhari telah dit0lak 0leh Zaskia Sungkar dan Irwansyah.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber Tribunnews kredit Gempak

Leave a Reply