Ben Amir Pulang Awal ke Malaysia Jadi Tanda Tanya Netzen,1ni Resp0n Balas Ben Amir

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Pelakon Ben Amir mengucapkan terima kasih kepada semua yang bertanya tentang dirinya selepas berita mengenai pengarah, pelakon dan kru produksi drama Demi disahkan p0sitif C0V1D19. Ben yang disahkan tidak dij4ngkiti w4bak tersebut menghargai semua yang mengambil berat tentang dirinya.

“Kepada Yang Tertanya-Tanya Kenapa Saya Balik Awal Dari Semua Orang, Time Will Tell” – Ben Amir

Perkara tersebut dikongSi Ben menerusi laman sosial Tw1tternya, pada pagi Rabu. Bagaimanapun Ben tidak menyatakan sebab dia pulang lebih awal dari Scotland.

“Thank you everyone for checking up on me. Really appreciate that. To those wondering why I balik awal dari semua orang, time will tell,” tulisnya.

Status tersebut telah mengundang pelbagai reaksi daripada peminat pengikut di Tw1tter termasuk yang melarang Ben menulis perkara-perkara yang boleh mengundang sp3kulasi.

Tidak kurang juga yang memuji Ben kerana tidak membuka mulut mengenai perkara tersebut. Kesemua enam kru produksi drama Demi arahan Rahila Ali itu disahkan p0sitif w4bak tersebut pada Selasa lalu.

Kumpulan produksi drama Demi berlepas ke Scotland pada 9 Mac lalu, sebelum k3s penul@ran C0V1D19 ketara dan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) belum dikuat kuasa.

Drama Demi, diadaptasi daripada novel dibintangi Ashraf Muslim, Puteri Aishah, Ben Amir, Hasnul Rahmat dan Puteri Rayyana Rayqa. Bagaimanapun, Ben pulang beberapa hari lebih awal daripada kumpulan produksi terbabit. Biarpun disahkan bebas daripada C0V1D19, pelakon Ben Amir terus mengambil langkah berjaga-jaga demi keselamatan diri.

“Saya buat ujian saringan minggu lalu. Dalam tempoh sehari, keputusannya diterima. Alhamdulillah, saya didapati neg@tif. Buat masa ini, saya masih lagi ku@rantin di rumah.

“Walaupun saya bebas C0V1D19 dan tidak menunjukkan gejala, namun sebagai langkah berjaga-jaga, saya berhasrat mengambil ujian saringan sekali lagi sebaik tempoh ku@rantin tamat.

“Bukan sangsi, saya cuma mahu pastikan diri ini bebas sepenuhnya daripada v1rus itu. Walaupun tidak nampak gejala, tidak semestinya kita tidak terkena jngkitan,” katanya

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Gempak

Leave a Reply