“Berhabuk mata..”-Hanya minta susu pekat manis,nenek uzur tabah jaga 7 orang cucu kem4tian ibu

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Kurang dua minggu lagi sebelum seluruh umat Islam bakal menjalani ibadah puasa pada bulan Ramadan yang sememangnya dinantikan setiap tahun.

Akan tetapi sejak arahan PKP dilaksanakan dan nampak semakin diperketatkan, ramai dalam kalangan kita hilang mata pencarian kerana kini pergerakan terbatas demi untuk memutuskan rantaian C0v1d19.

Menerusi perk0ngsian di Faceb00k se0rang aktivis bernama Siti Fatimah Abd Hamid, antara yang terkesan adalah nenek kepada tujuh 0rang cucu ini.

Nenek jaga 7 0rang cucu

Difahamkan, wanita warga emas itu kini memelihara kesemua tujuh 0rang cucunya, selepas anak perempuannya meningg@l dunia setelah 3 bulan melahirkan cucunya yang b0ngsu.

Malah, menantunya pula yang bekerja di luar daerah iaitu Keningau tidak dapat pulang ke kampung bertemu anak-anaknya, kerana terpaksa akur menjalani temp0h PKP.

Cuma minta susu pekat manis jer

Apa yang lebih menyedihkan, nenek ini hanya meminta empat tin susu pekat manis buat cucu-cucunya, asalkan nampak warna putih seakan susu f0rmula.

Sem0ga Allah permudahkan urusan nenek ini

Keperitan hidup nenek ini mendapat perhatian netzen, kebanyakkan mengharapkan ada jalan rezeki dan bantuan buat keluarga ini.

Kalau dekat memang rasa nak t0l0ng

Kasihan nenek ni dan cucu-cucunya

Untuk info bersama,baru-baru ini Perdana Menteri kita telah pun mengumumkan PKP dilanjutkan 2 minggu lagi.Perintah ini berkuatkuasa dari 15 April sehingga 28 April 2020 dan terpakai di seluruh Malaysia.

Sem0ga kita rakyat Malaysia memberikan kerjasama dengan mengikut arahan kerajaan, agar segera kita menghentikan gejala w4bak C0v1d19 ini. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber : Siti Fatimah Abd Hamid kredit 0hmymedia

Leave a Reply