Bermulanya episod baru sebuah percintaan setelah terlerai seketika dahulu pabila cinta lama kembali bertaut

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Apabila selesainya sebuah hubungan itu bukanlah peng@khiran untuk segala-galanya. Tidak mustahil, ikatan cinta yang saling masih ada dengan bekas kekasih itu adalah alasan untuk kembali bersamanya.

Step T0 Healt menyatakan terdapat empat sebab yang membuat cinta bercambah lagi yang mungkin terjadi lagi. Dan sebab ini dengan jelas menyangkal ungkapan “buanglah bekas kekasih itu pada tempatnya.”

Pertama, Sesuatu Yang Lebih Dari Sekadar Cinta. Perpis@han dengan bekas kekasih b0leh berlaku kerana sesuatu yang sp0ntan.

Terdapat banyak fakt0r yang memb0lehkan anda kembali kepadanya kerana ada sesuatu pada dirinya yang kamu rindui. Bukan kerana material, tetapi untuk psik0l0gi dan em0si.

Salah satu perkara yang membuat cinta bercambah lagi adalah keselesaan dan keengganan untuk mencari pasangan baru. 0leh itu, adalah idea yang baik untuk bertanya kepada diri sendiri jika anda mahu kembali kepadanya lagi.

Kedua, Masalah yang kamu hadapi tidak sebesar cinta yang kamu miliki. Kembali kepada bekas kekasih merupakan keputusan peribadi. Mungkin anda akan sentiasa memikirkan masalah yang mengakhiri hubungan dengannya, seperti perasaan tidak nyaman atau mengalami hari yang sukar.

Tetapi, anda mesti dapat melihat keadaan yang sedang berlaku sekarang secara p0sitif. Mungkin masalah itu tidak lagi penting kerana keadaan telah berubah.

Anda juga dapat menentukan hubungan dengan bekas kekasih kini lebih baik atau masih buruk dan masalah yang dihadapi dapat diselesaikan atau tidak. Dan pastinya rasa cinta yang masih tebal akan mengatasi segala masalah yang anda hadapi.

Ketiga, Bertindak lebih penting dari kata-kata. Memberikan peluang kedua dengan bekas kekasih anda tidak mudah. Banyak perkara yang perlu dipertimbangkan, terutamanya dengan melihat apakah tindakan yang dijalankan adalah sesuai dengan kata-kata yang mereka katakan.

Dalam k3s ini, anda perlu cuba mempercayai naluri dan tidak mudah terjebak dalam kata-kata yang mereka katakan tetapi anda perlu melihat dan f0kus kepada tindakan yang dia akan lakukan.

Keempat, K0mitmen untuk memperbaiki hubungan. Memberi peluang kedua tidak bermakna anda membiarkannya berubah sendiri.

K0mitmen untuk memperbaiki hubungan adalah tanggungjawab anda dengan pasangan anda. Anda b0leh mencerminkan hubungan sebelumnya dan menetapkan sempadan baru untuk memperkuatkan k0mitmen dengannya.

Hendak seribu daya kan.Maka pasangan berkasih perlulah lebih berinteraksi dan bert0lak ansur agar hubungan masing-masing dapat kekal hingga ke syurga. Semua 0rang berhak bahagia maka carilah kebahagiaan itu.

Apa Kata Anda.. M0h0n maaf jika ada tersilap dan salah.. Terima Kasih! Sumber aliffchannel.

Leave a Reply