“Berpanas seharian dengan sut h0spital, kita 2 minit pun dah merungut”-Vivy Yusof Derma Penghawa Dingin Untuk H0spital

Usahawan p0pular, Datin Vivy Yus0f dan suaminya Datuk Fadza Anuar telah menyumbangkan penghawa dingin mudah alih (p0rtable) kepada pihak h0spital yang memberi rawatan kepada pesakit C0V1D19.

Menurut Vivy, dia sendiri telah menghubungi beberapa h0spital untuk bertanya tentang keperluan mereka. Perkara itu dik0ngsi Vivy menerusi sebuah entri di akaun 1nstagram miliknya buat tatapan ramai.

“Selepas pihak h0spital dan sukarela melakukan pelbagai perkara yang menakjubkan, saya dan Fadza merasakan kami harus lakukan sesuatu.

“Saya hubungi pihak h0spital dan bertanya tentang keperluan mereka, kami membuat keputusan untuk menyumbang beberapa penghawa dingin mudah alih dari pihak semua individu di Fashi0n Valet.

“Beberapa penghawa dingin telah dihantar ke H0spital Serdang, Insya-Allah lebih banyak peralatan menyusul selepas ini,” tulis Vivy sebagai kapsyen.

Dalam pada itu, Vivy turut menulis kata-kata penghargaan buat semua kaki tangan h0spital yang terlibat dalam usaha mer4wat pes4kit C0V1D19.

“Kita berada di luar rumah selama dua minit pun b0leh merungut, bayangkan mereka kepanasan memakai sut h0spital yang menutupi tubuh dari kepala ke kaki.

“Terima kasih diucapkan kepada mereka kerana telah berbakti kepada masyarakat, saya rasa bangga menjadi sebahagian dari masyarakat yang mengambil berat antara satu sama lain,” tambahnya lagi.

Perk0ngsian itu mendapat perhatian dari para pengikut Vivy, rata-rata meninggalkan resp0n p0sitif dengan memuji usaha murni usahawan tersebut.

Pastikan anda selalu mencuci tangan, pakai t0peng muka, gunakan ‘sanitizer’, kurangkan aktiviti di luar rumah serta lakukan perkara yang b0leh mencegah C0V1D19!

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Gempak

Leave a Reply