Betul Ke Ustaz Ebit Lew Buat Kejutan Hadiahkan Audi R8 Untuk Isteri

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Sebelum ini pelbagai tvduhan dilemparkan terhadap Ustaz Ebit Lew apabila ada pihak mempers0alkan dimana pendakwah itu mendapat duit dan ada yang menvduhnya menggunakan duit derma untuk kepentingan diri.

Namun, Ustaz Ebit sendiri mend3dahkan tentang pendapatan yang diper0lehinya dan peniagaan yang diusahakan sendiri. Susulan itu, ramai yang tidak terkejut beliau mampu tinggal di bangl0 dan memiliki kereta mewah.

Terbaru, pendakwah itu ada berk0ngsikap klip vide0 pendek di Instagram memaparkan beliau berada di dalam sebuah kereta mewah jenama Audi berwarna putih.

Tidak dinyatakan sama ada kereta itu adalah miliknya, namun menerusi kapsyen panjang yang ditulis seakan merujuk hadiah itu adalah buat isterinya yang tercinta.

Dalam entri itu, Ustaz Ebit menasihati g0l0ngan suami agar tidak kedekut untuk membelanjakan wang buat isteri dan keluarga kerana wang yang dikeluarkan itulah merupakan satu bentuk sedekah yang paling besar nilainya.

“Dengan belanja isteri dan keluarga Allah beri kita kaya dan rezeki melimpah ruah. Dan paling utama Allah maafkan d0sa kita sebab pemberian kita,

“Sebelum pergi kerja saya selalu duit tinggal atas meja. Beri kad bank pada isteri. Sebab tahu belanja anak dan isi rumah banyak. Barang dapur jer dah berapa. Janganlah kedekut pada isteri dan keluarga. Isteri ibu pada anak kita,” tulisnya.

Malah, Ustaz Ebit sedih apabila ramai suami yang dah senang lupa tentang nafkah buat isteri. Ujarnya, nafkah buat isteri adalah wajib dan ikut kemampuan masing-masing.

“Sedih baca ramai juga masa tak ada duit tak apalah. Isteri pun tak susahkan suami. Tapi dah senang mulalah guna untuk macam-macam tapi lupa belanja isteri.

“Beri nafkah buat isteri ini wajib mengikut kemampuan. Senangnya apa kita suka untuk diri kita. Kita nak isteri dapat dan rasa perkara yang sama,” katanya.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit R0tikaya

Leave a Reply