Bukan Sekadar Comel, 1ni Kelebihan Lesung Pipit Yang Jarang Diceritakan Pada Umum

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Antara satu kelebihan adanya lesung pipit adalah nampak c0mel setiap kali senyum. Setiap kali tersenyum akan nampak lesung pipit ini, juga menambah daya penarik yang cukup besar bagi mereka yang memandangnya.

Setiap kali tersenyum, terserlahlah aset anda dan ini menambah daya penarik yang cukup besar bagi mereka yang memandangnya. Biasanya lesung pipit akan terlihat pada kedua-dua belah pipi, tetapi ada yang memiliki lesung pipit hanya pada sebelah bahagian pipi.

Manis sahaja apabila melihat muka individu yang mempunyai lesung pipit. Kalau bawa balik tunjuk pada mak, bakal menantu berlesung pipit pasti terus dia setuju!

Lelaki atau wanita yang memiliki lesung pipit itu memang kelihatan cantik dan kacak. Namun yang sebenarnya lesung pipit adalah kec@catan genetik. Satu-satunya kec@catan yang sangat disukai dan b0leh diterima ramai.

Mengikut satu statistik yang dilap0rkan 0leh The Daily Health Gen, hanya 20% daripada manusia di dunia ini yang memiliki lesung pipit.

Ia sebenarnya adalah satu jenis ‘kec@catan’ pada 0t0t wajah yang amat dicembvrui ramai. Jadi, anda bukan saja salah satu daripada mereka yang amat bertuah, tetapi juga sangat unik di kalangan 0rang.

Tak kiralah bagaimana rupa atau ‘m00d’ anda ketika memandang kamera, wajah anda tetap menawan walaupun hanya dengan sedikit senyuman yang dipaksa. Ini sudah cukup kelihatan asli dan berhasil ‘mengaburi’ mereka yang memandang anda.

Menurut kajian dari American J0urnal 0f Physical Anthr0p0l0gy mendapati bahawa lesung pipit adalah antara ‘added value’ yang menambahkan lagi daya penarik sese0rang.

Secara tidak langsung 0rang yang mempunyai lesung pipit ini nampak ‘baby face’. Saintis sendiri mengakui bahawa kelebihan lesung pipit ini menjadikan sese0rang kelihatan lebih muda walaupun semakin berusia. Hal ini kerana, lesung pipit amat sin0nim dengan bayi atau anak kecil.

Setiap kali anda tersenyum, 0rang sekeliling turut terpengaruh dengan aura keceriaan yang disebarkan 0leh anda. Malah, 0rang yang melihat anda akan rasa seperti ‘ditusuk’ terus hingga ke jantung dengan melihat senyuman yang menawan itu.

Menurut laman sesawang Time F0r Healthy F00d, lebih 60% bintang H0llyw00d memiliki lesung pipit. Walaupun kebanyakan daripada mereka memilikinya secara semulajadi, ada juga yang sanggup melakukan pembed@han semata-mata untuk mendapatkan lesung pipit.

Bagi yang belum tahu, mesin untuk mencipta lesung pipit ini pertama kalinya diperkenalkan pada tahun 1936. Ada ramai 0rang di luar sana sangat menginginkan lesung pipit supaya nampak lebih c0mel dan menarik di mata 0rang ramai.

Walaupun lesung pipit ini diwarisi 0leh genetik, anda tak semestinya akan memilikinya untuk seumur hidup. Ramai yang tidak tahu bahawa ia masih b0leh memudar dan seterusnya menghilang bergantung kepada 0t0t wajah anda.

Selain dikaitkan dengan pertambahan berat badan, pr0ses penuaan juga adalah antara fakt0r yang menjadikan lesung pipit yang dimiliki semakin kurang kelihatan.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih!

Leave a Reply