Bukan Senang Saya Nak Suka Terhadap Seseorang Perempuan..-Redza Rosli

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Pelak0n, Redza R0sli,28, memilih untuk terus pandang ke depan dan menerima segala apa yang berlaku dalam sisi peribadinya sebelum ini sebagai penguat semangat. Malah pemilik nama lengkap Ahmad Redza R0sli ini turut menyifatkan kini dirinya lebih matang.

“Setiap apa yang terjadi mungkin b0leh terjadi pada 0rang lain juga. Bagi saya, kita tidak b0leh lari daripada segala yang telah ditetapkan atau ditakdirkan. Apa yang saya letakkan pada diri, hidup perlu pandang ke depan. Saya tidak kisah apa yang 0rang nak cakap fasal saya kerana hanya saya yang tahu dan nilai diri sendiri. Saya terima dengan hati terbuka, buat saya lebih kuat dan matang untuk teruskan kehidupan,” katanya kepada MH.

Kini sibuk di l0kasi drama rantaian terbaru lak0nannya, Juliet untuk siaran RTM terbitan Zeel Pr0ducti0n, Redza pada masa sama juga terbuka mengenai s0al siapa j0d0hnya selepas ini.

“Saya sebenarnya tak minat sangat nak bercinta, sebab saya bukan senang nak suka terhadap sese0rang perempuan. Saya tidak kisah s0al siapa j0d0h di masa depan sebab itu semua ketentuanNya. Lagipun bagi saya apa yang terjadi adalah sebab Dia nak uji sejauhmana hambaNya bersyukur.

“Mungkin Allah uji saya dengan kesusahan, untuk buatkan saya agar lebih berusaha. Mungkin juga Allah uji 0rang lain dengan kesenangan untuk melihat sejauhmana hambaNya bersyukur dengan apa yang ada,” katanya.

Ditanya mengenai dirinya kini rapat dengan mana-mana wanita ketika ini, Redza menjelaskan dia lebih selesa berkawan terlebih dahulu.

“Saya lebih suka berkawan dulu. Belum sedia nak bercinta, bagi saya ia buang masa nak suai kenal ni. Maksud saya macam ‘malas’. Daripada saya nak bercinta dengan 0rang lain, lebih baik saya ‘bercinta’ dengan keluarga sendiri,” jelas Redza lagi.

Sementara itu menerusi Juliet yang mempunyai 26 epis0d itu, Redza memegang watak sebagai Ashraf.

“Saya pegang watak sebagai Ashraf, anak tunggal yang disayangi. Bagaimanapun saya tidak tahu, bapa saya berkahwin dua dan mungkin saya punyai adik-beradik lain.

“Daripada situlah bermulanya k0nflik yang berlaku di dalam keluarga ini. Misalnya dari segi perhubungan, perebutan harga dan sebagainya.

“Saya teruja dengan drama ini sebab ia ada gandingan sama pelak0n baru dan lama. Malah setiap kali mahu terima tawaran berlak0n itu, saya lebih suka lihat kepada watak dan jalan ceritanya dulu.

“S0al memilih pelak0n untuk digandingkan itu tidak, cuma saya memilih untuk sentiasa bekerja dengan 0rang baru. Mungkin daripada situ saya dapat ilmu serta pengalaman baru juga.

“Jika bergandingan dengan pelak0n baru misalnya, saya tidaklah kedekut ilmu sebab ilmu yang saya dapat pun daripada pelak0n seni0r juga seperti Zul Huzaimy, ibu Fauziah Nawi dan ramai lagi. Jadi ilmu yang saya ada, saya k0ngsikan misalnya kepada Rita Nadira sem0ga kami senang untuk kerjasama dalam drama ini.

“Biar masing-masing rasa selesa,” akhiri Redza yang bakal le l0kasi drama Tak Sumpurna Mencintaimu untuk siaran Akasia juga terbitan Zeel Pr0ducti0n selepas ini.

Juliet yang turut membariskan pelak0n hebat lain seperti Rita Nadira, R0zita Che Wan, Haliza Misbun, Azza Elite, S0fia Ibrahim, L0uisa Ch0ng dan ramai lagi ini diarahkan 0leh Datuk Ahmad Tamimi Siregar.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit MH

Leave a Reply