“Bulu Ketiak Panjang Boleh,Rambut Panjang Bising”-Sharnaaz Ahmad Bagi Pesanan Padu,Memang Makan Dalam

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Pelak0n Sharnaaz Ahmad menyarankan agar 0rang ramai menangguhkan keinginan untuk menggunting rambut di kedai. Sharnaaz memberikan pesanan itu menerusi vide0 berdurasi 3 minit 36 saat yang dimuat naik di akaun 1nstagramnya semalam.

Menurut Sharnaaz, tindakan tersebut b0leh mengundang bahaya kerana tiada jaminan amalan penjarakan s0sial antara tukang gunting dan pelanggan.

“Saya tahu kerajaan ada bagi pergi gunting rambut. K0rang bawa bersabar, gunting rambut ni 0rang kata satu benda yang b0leh buat paling last pun tak apa.

“Bukannya k0rang nak pergi mesyuarat atau ada sh0w yang menuntut k0rang untuk gunting rambut. Saya pun tak ada berlak0n dah sekarang ni, duduk rumah lipat kain sahaja.

“Faham tak? Tak usah la duk g4duh sangat nak pergi gunting rambut, k0rang guntinglah rambut sendiri. Kalau tak nak biarlah rambut panjang pun tak apa. Tak r0sak apa pun biar sahajalah rambut tu panjang.

“Yang benda lain buka seperti kedai hardware tu bagus juga sebab benda-benda tu penting. Gunting rambut ni k0rang dekat dengan dia, dia pun dekat dengan k0rang. Tak ampa mampuih, dia mampuih. Cuba fikir sekejap.

“Kita bukan nak d0a 0rang m4ti ke apa, kita nak d0a untuk kebaikan untuk benda ni habis terus. Tak akan kita nak raya dalam ku4rantin lagi k0t?

“Jadi untuk kebaikan kita bersama tak usah gatal lah nak pergi gunting rambut. Apa-apa pun saya nak pesan stay safe, duduk rumah. Kalau nak keluar pun biarlah yang ada kepentingan,” ujarnya.

P0sting pelakon itu mendapat pelbagai reaksi dari netzen dan juga rakan-rakan artis yang lain. Tetapi Sharnaaz membalas dengan kiasan ‘halus dan lembut’ yang cukup memberi kesan.

Terdahulu, kerajaan menerusi Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) membenarkan beberapa sekt0r tambahan ber0perasi antaranya pr0jek pembinaan, industri aut0m0tif dan industri terpilih termasuk perkhidmatan gunting rambut asas untuk ber0perasi secara berperingkat semasa fasa tiga perlaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Kerajaan juga mengumumkan PKP telah dilanjutkan sehingga 28 April depan. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Gempak

Leave a Reply