C0V1D19 Mungkin ‘Aktif Semula’ Menj@ngkiti Pes@kit Yang Telah Sembuh

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

K0r0nav1rus (C0v1d19) mungkin ‘aktif semula’ menjngkiti individu yang telah sembuh. Perkara itu dinyatakan 0leh Pusat Kawalan dan Pencegahan Peny@kit (CDC) K0rea Selatan selepas kira-kira 51 pesakit yang diisytiharkan telah pulih C0v1d-19 telah kembali p0sitif v1rus tersebut.

Pengarah Umum CDC, Je0ng Eun-kye0ng berkata, v1rus tersebut mungkin aktif semula dalam tubuh mereka tidak lama selepas temp0h ku@rantin berakhir.

“Kami sedang menjalankan kajian k0mprehensif tentang perkara ini. Terdapat banyak k3s apabila keputusan ujian pada pesakit berubah-ubah,” ujarnya yang mengesahkan CDC K0rea akan melakukan penyelidikan epidemi0l0gi terhadap perkara tersebut.

Difahamkan, pes@kit dianggap pulih sepenuhnya selepas menjalani dua ujian secara selang dalam temp0h 24 jam yang menunjukkan keputusan neg@tif.

Untuk makluman K0rea Selatan merupakan salah sebuah negara paling awal yang menyaksikan penul@ran w@bak itu pada skala besar dan merek0dkan 200 kem@tian, namun k3s baharu telah menurun sejak ia mencapai kemuncak dengan jumlah 1,189 k3s pada 29 Februari lalu.

Pr0gram ujian paling mahal di dunia dan pendekatan tekn0l0gi telah membantu K0rea Selatan membendung w4bak itu tanpa melaksanakan langkah l0ckd0wn atau menutup 0perasi perniagaan.

Sebelum ini, China pernah menyuarakan kebimbangan terhadap situasi pes@kit sudah sembuh dijngkiti semula selepas beberapa lap0ran mend@kwa segelintir daripada individu kembali p0sitif.

Beberapa pihak pula mend@kwa masalah itu mungkin berpunca daripada keputusan ujian yang tidak k0nsisten – Agensi

Antara k0men-k0men warganet

Korea adalah negara yg agak jujur dlm mengeluarkan kenyataan.. So, fikirkanlah- Zul NH

Ya Allah…lg lh risau…nmpk gaya kena lanjut pkp …pasti kn benar2 bebas c0v1d 19- Yatt Atie

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Sinarharian

Leave a Reply