Cantiknya Mira Filzah.Boleh cair dgr suara Emir titipkan kata2 cinta buat Mira

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

PELAK0N Mira Filzah menitiskan air mata kegembiraan sebaik saja selamat bergelar isteri kepada Wan Emir Astar dengan sekali lafaz di Pusat K0nvensyen Sime Darby di Bukit Kiara, Kuala Lumpur kira-kira pukul 8.58 malam, Khamis.

Mira atau nama sebenarnya Nur Amirah Filzah Badi0ezaman, 27, dinikahkan 0leh bapanya iaitu Badi0ezaman Ab. Khalik bersaksikan Pendaftar Perkahwinan Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan, M0hd Abdul Nasir Abdullah.

Pengantin perempuan menerima seutas gelang emas sebagai mas kahwin berserta sembilan dulang hantaran berbalas 11 dulang, manakala wang hantaran dirahsiakan. Antara barang hantaran istimewa Mira kepada Emir, 30, ialah seutas jam tangan yang dihantar khas ke H0ng K0ng untuk pr0ses ukiran n0ta pendek.

Majlis pernikahan yang diadakan mengikut pr0sedur 0perasi standard (S0P) gara-gara penul4ran C0v1d19 itu dihadiri kira-kira 250 jemputan yang terdiri daripada keluarga, rakan terdekat dan petugas media.

Pada majlis yang bertemakan Mihrab Cinta, pasangan pengantin memakai busana serba putih rekaan pereka fesyen terkenal Rizman Ruzaini dan s0lekan 0leh Yna Sakinah.

Majlis pernikahan Mira dan Emir turut disiarkan secara langsung melalui pr0gram MBuzz TV3 pada pukul 9 malam selama 10 minit selain di saluran Y0uTube TV3, mulai pukul 8.30 malam.

Pada Jumaat lalu, Mira mengadakan majlis khatam al-Quran bersama adiknya iaitu Aina Fadhilah di kediaman keluarga mereka di Bangi.

Sebelum ini, Emir atau nama sebenarnya Wan Emir Astar Wan M0hammad Khair-il Anuar, 30, menghantar r0mb0ngan keluarga untuk merisik Mira sebagai suri hidupnya pada Disember tahun lalu.

Pasangan merpati sej0li itu akan diraikan dalam sebuah majlis resepsi yang akan berlangsung di H0tel di Le Meridien, Putrajaya pada malam, Jumaat yang bakal dipancarkan secara langsung TV3.

Satu lagi majlis resepsi akan diadakan di sebuah premis acara di Puch0ng pada Ahad yang akan turut disiarkan secara langsung menerusi pr0gram Mel0di. Pelak0n drama Bidadari Kiriman Tuhan ini dan Emir merancang untuk berbulan madu dan bercuti di Langkawi.

Emir ialah anak kepada Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Tugas-Tugas Khas), Datin Mastura M0hd Yazid yang juga Ahli Parlimen Kuala Kangsar. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Mstar

Leave a Reply