“Cari peny4kit!”-Puteri Aishah,Kru Dan Pengarah P0sitif C0v1d19 Lepas Balik Sh00ting Dekat Scotland

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Pengarah, se0rang pelak0n dan empat 0rang kru pr0duksi disahkan p0sitif C0v1d19 selepas menjalani ujian saringan di sebuah h0spital swasta semalam, lap0r Berita Harian.

Menurut pengarah Rahila Ali mereka telah berangkat ke Sc0tland pada 9 Mac lepas untuk menjalani penggambaran drama Demi. Pelak0n yang dij@ngkiti adalah Puteri Aishah namun pasangannya dalam drama itu, Ben Ali disahkan neg@tif selepas pulang ke Malaysia beberapa hari lebih awal.

“Ya, kami disahkan p0sitif C0V1D19. Saya menerima keputusan ujian semalam, manakala beberapa kru lain termasuk Puteri Aishah terima hari ini. Kami tidak mengalami simpt0m seperti demam, s@kit tekak atau sesak nafas. Bagaimanapun, kami tidak bernasib baik apabila dijngkiti virvs berb@haya itu.”

“Saya bersama pelak0n dan kru mematuhi arahan menjalani temp0h ku@rantin selama 14 hari, sejak tiba di Kuala Lumpur pada 31 Mac lalu. Kami tidak bertemu sesiapa termasuk keluarga apabila ditempatkan di kediaman lain yang disediakan pr0duser.”

Buat masa ini mereka masih menunggu keputusan lap0ran penuh daripada KKM dan menurut Rahila banyak cerita yang salah digembar-gemburkan hingga membuatkan mereka tertekan.

“Saya diberitahu wad h0spital penuh, jadi masih menunggu panggilan KKM untuk membawa kami ke h0spital. Sekarang, kami masih berada di rumah. Kami akan menjalani ujian saringan kedua sebaik dibawa ke h0spital. Saya mengharapkan d0a baik-baik. D0akan kami kuat menempuh ujian ini.”

Difahamkan seramai 18 tenaga kerja termasuk pengarah, pelak0n dan kru telah ke Sc0tland untuk menjalani penggambaran drama 26 epis0d itu.

Ramai netzen di Faceb00k yang mempertik@ikan pr0duksi ini yang tetap meneruskan perancangan untuk ke luar negara pada 9 Mac sedangkan pada ketika itu wabak C0v1d19 sudah semakin serius.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Lobakmerah

Leave a Reply