Dalam Diam PU Abu Rujuk Bekas Isteri,Hana Azraa Buka Cerita Sebenar

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Kisah rumah tangga pendakwah bebas PU Abu Sufyan, sekali lagi kembali hangat diperkatakan selepas Hana Azraa, isteri daripada perkahwinan kedua membuka mulut mengenai status antara suaminya dan Ain Afini.

Menerusi perk0ngsian di Instagram, Hana Azraa yang juga merupakan usahawan k0smetik bertindak mended4hkan segala sp3kulasi mengenai status perkahwinan mereka, kerana sudah tidak tahan lagi dil3mparkan dengan pelbagai tuduh4n.

Justeru, Hana Azraa memberitahu bahawa Pu Abu dan Ain Afini masih lagi suami isteri, pasangan itu rujuk kembali selepas dua minggu dia dan Pu Abu bernik4h.

“Depa tak mahu meng4ku biar I habaq. I habaq bukan sebab busy b0dy ka apa, serius tak dak tapi sebab 0rang duk tudvh I yang bukan-bukan… Ya, depa dua tu masih suami ist3ri. Ain dan Abu Sufyan rujuk dua minggu selepas kami nikah…”

PENCETUS Ummah (PU) Abu Sufyan mengambil langkah ‘kunci mulut’ susulan d4kwaan bek4s isterinya iaitu Hana Azraa berhubung dia sudah rujuk kembali dengan isteri pertama Ain Afini.

Menurut Abu, dia enggan menggunakan laman s0sial sebagai platf0rm bercerita tentang kehidupan peribadinya.

“S0al rumah tangga atau urusan peribadi saya mengambil jalan untuk ke belakang dalam isv ini kerana laman s0sial bukan tempat untuk saya cerita hal tersebut. Saya tak nak k0men apa-apa berhubung perkara itu dan kalau nak tahu lebih lanjut kena tanya Hana sendiri, ” kata PU Abu ketika dihubungi mStar.

PU Abu juga diminta untuk mengul4s mengenai kenyataan dan pended4han bek4s isterinya Hana Azraa yang mend4kwa dia sudah rujuk semula dengan isteri pertama iaitu Ain Afini selepas dua minggu berkahwin dengan Hana.

Menerusi lap0r4n mStar pada Ahad, Hana mended4hkan Abu Sufyan sudah kembali rujuk sebagai pasangan suami isteri dengan isteri pertamanya, Ain Afini. Pended4han Hana ini susulan satu p0sting yang dibuat Abu di Instagram sempena ucapan hari lahir anak pertamanya, Muhammad Adam Aysar.

Dalam pada itu, Hana menjelaskan dia tidak berniat untuk menga1bkan mana-mana pihak namun tujuan pended4han dibuat disebabkan enggan membiarkan anaknya, Muhammad Uwais Al-Mateen menjadi m4ngsa kecam4n netzen.

Kata usahawan k0smetik berasal dari Kedah ini, dia berharap pendakw4h beb4s dan Ain tidak perlu lagi merahs1akan mengenai hubungan mereka yang telah kembali sebagai suami isteri.

“Saya terpaksa mended4hkan perkara itu di laman s0sial sebab dah terlalu mendiamkan diri. Bila saya diam, 0rang sal4hkan dan kutuk saya mal4h ada juga netzen yang kaitkan anak saya sekali dalam hal ini.

“Tujuan saya muat naik status tersebut bukan untuk membuka a1b mana-mana pihak tetapi hanya ingin memberi penjelasan dan membersihkan nama saya supaya mereka berhenti berkata burvk mengenai anak saya juga.

“Apa yang saya harapkan agar Abu dan Ain meng4ku sahaja yang mereka sudah kembali sebagai suami isteri. Tak payah berd0l4k dalih sehingga menyebabkan 0rang tidak henti menyal4hkan saya dan anak saya, ” ujarnya.

Hana mempunyai anak bersama PU Abu iaitu Mateen dan se0rang anak perempuan, Aishah hasil daripada perkahwinan pertamanya.

Pada April lalu Hana turut mend3dahkan dia sudah dic3raikan Abu atau nama sebenarnya M0hd Abu Sufyan M0khtar R0zaidi. Hana dan PU Abu mendirikan rumah tangga pada Mei tahun lalu dan mereka dikurniakan cahaya mata bernama Muhammad Uwais Al-Mateen pada 1 Februari.

K0ntr0v3rsi rumah tangga PU Abu dengan Ain Afini Latif pernah mendapat perhatian netzen di laman s0sial sekitar April tahun lalu. PU Abu dan Ain dikurn1akan se0rang cahaya mata lelaki bernama Muhammad Adam Aysar di H0spital Shah Alam pada 7 Jun lalu.

Difahamkan, tindakan Hana membuat pend3dahan itu selepas Abu Sufyan memuat naik vide0 memaparkan ucapan hari jadi buat anaknya bersama Ain ‘Afini, Adam Aysar yang disertakan ucapan berserta nama anaknya bersama Hana, Mateen.

Dikatakan, ada segelint1r netzen cuba membandingkan Mateen dan Adam, namun pend4kwah itu memb4las menerusi IG st0ry supaya berhenti berbuat demik1an kepada kedua-dua anaknya. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit MB

Leave a Reply