“Dat0’ Rizalman jauh lebih layak..”-Budak2 UiTM Nak Beliau Pegang Jawatan Ahli Lembaga Pengarah UiTM

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Gara-gara menyuarakan pendapat dan mengulas 1su bantuan yang diterima g0l0ng berpendapatan rendah, B40, ahli perniagaan Vivy Yus0f sehingga kini masih menerima kec@man netzen sehingga tr3nding di media s0sial.

Namun kem@rahan netzen dilihat masih belum reda dan kini terdapat satu petisyen yang diwujudkan pihak Alumni Universiti Institut Tekn0l0gi MARA (UiTM) khas buat usahawan itu. Difahamkan, petisyen tersebut dibuat bertujuan untuk menggesa usahawan tersebut meletak jawatan sebagai ahli lembaga pengarah di UiTM.

“Tukarlah Vivy Yus0f tu pergi ke Dat0’ Rizalman…”

Dalam pada masa yang sama, ramai yang dilihat mengutarakan pendapat agar menggantikan Vivy Yus0f dengan Dat0 Rizalman sebagai Ahli Lembaga Pengarah UiTM.

Dat0’ Rizalman menjadi pilihan ramai bukan sahaja kerana se0rang usahawan serta pereka fasyen yang ters0h0r, malah beliau juga merupakan berkelulusan Ijazah Sarjana Muda dalam jurusan Seni Lukis Dan Seni Reka (Fasyen) kelahiran UiTM.

Dat0’ Rizalman alumni terbaik UiTM!

“Ramai je alumni UiTM yang berjaya…”

Sudah tentunya, perkara ini menjadi bualan hangat terutamanya buat alumni-alumni UiTM dan juga pelajar-pelajarnya. Ramai juga dilihat meny0k0ng dengan cadangan menjadikan Dat0’ Rizalman sebagai Ahli Lembaga Pengarah UiTM.

Dat0’ Rizalman memang alumni UiTM…

“Dat0’ Rizalman jauh lebih layak!”

Ramai yang dilihat bersetuju…

“Amik Vivy buat apa, diakan alumni UiTM…”

Ek0ran 1su dan kr1tikan yang melanda usahawan tersebut, Vivy Yus0f menyatakab bahawa dia sama sekali tidak berniat mahu memperlekehkan mahupun menghin@ g0l0ngan B40.

Sebaliknya dia hanya mahu memperjuangkan nasib peniaga-peniaga SME yang juga sedang berhadapan dengan kerugian. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber Tw1tter kredit B0rakdaily

Leave a Reply