Dengan sekali lafaz Mira Filzah sah menjadi isteri kepada jejaka pilihan hati,Wan Emir Astar

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Dengan sekali lafaz, Mira Filzah, 27, sah bergelar isteri kepada Wan Emir Astar Wan M0hammad Khair-il Anuar, 30, di sebuah pusat k0nvensyen di Bukit Kiara di sini,sebentar tadi. Anggun menggayakan busana kurung Pahang, Mira atau nama sebenar, Nur Amirah Filzah Badi0ezaman dan Emir dinikahkan bapa Mira, Badi0ezaman Ab Khalik pada jam 8.58 malam.

Majlis yang dilangsungkan mengikut rutin n0rmal baharu, turut disaksikan ibu pengantin lelaki, Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Tugas-Tugas Khas), Datin Mastura M0hd Yazid dan ibu Mira, Faizatul Akmar Hisan.

Kira-kira 250 tetamu merangkumi angg0ta keluarga dan teman rapat pasangan berkenaan, diundang memeriahkan majlis yang turut disiarkan secara langsung di akaun Y0uTube TV3.

Pada majlis itu, r0mb0ngan pengantin lelaki menyerahkan mas kahwin seutas gelang emas dan sembilan dulang hantaran berbalas 11 dulang daripada pengantin perempuan. Bagaimanapun, jumlah wang hantaran dirahsiakan. Mira ketika ditemui selepas selesai majlis akad nikah bersyukur majlis berlangsung sempurna seperti dirancang.

“Walaupun sudah bergelar isteri, Mira akan terus menyambung karier lak0nan seperti biasa. Mira ingin mengambil kesempatan mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua peminat atas s0k0ngan yang diberi seawal kerjaya Mira sehingga hari ini.

“D0akan yang terbaik untuk Mira dan Emir,” kata pemegang tr0fi Bintang Paling P0pular, Anugerah Bintang P0pular BH (ABPBH) Ke-32 ini.

Pasangan ini mengikat tali pertunangan Julai lalu selepas hampir setahun berkenalan. Majlis resepsi kedua berlangsung di H0tel di Le Meridien, Putrajaya, malam es0k, yang akan dipancarkan secara langsung di TV3.

Satu lagi majlis resepsi akan diadakan di sebuah premis acara di Puch0ng, Ahad ini dan disiarkan secara langsung melalui pr0gram Mel0di terbitan stesen televisyen (TV) itu. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Bharian

Leave a Reply