Di Langg4r Pemandu M4buk,Motorsikal Diseret 2km Rupanya Mangs4 adalah Bapa Saudara Aishah Azman

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

PELAK0N Aishah Azman berk0ngsi berita sedih tentang m4ngsa langgar lari pemandu m4buk yang dilap0rkan media pagi Isnin adalah bapa saudaranya iaitu M0hamed Zaili M0hamed.

Aishah, 24, berkata buat masa kini jen4zah arw4h adik kepada ibunya itu masih di unit f0rensik dan berkemungkinan akan dik3bumikan pada malam ini atau pagi Selasa.

“Ya… pak cik saya iaitu adik kepada ibu meningg4l dunia selepas dirempuh sebuah kereta yang dipercayai dipandu se0rang lelaki dalam keadaan m4buk. Jen4zah masih dalam unit f0rensik sebab ada pendar4han di bahagian kepala dan badan. Insya-Allah jen4zah arw4h akan dik3bumikan malam ini atau pagi es0k.

“Semua ahli keluarga sekarang ini masih menunggu keputusan dari pihak unit f0rensik. Setiap keluarga hanya b0leh hantar wakil se0rang menunggu di h0spital,” kata Aishah kepada mStar.

Terdahulu pemilik nama N0r Aishah Afika Azman Shah ini berk0ngsi vide0 yang memperlihatkan m0t0rsikal arw4h M0hamed Zaili M0hamed diseret kereta terbabit sejauh dua kil0meter di laman Instagramnya pada Isnin.

Menerusi lap0ran mStar, kejadian kira-kira 1.30 pagi di Lebuhraya Sultan Iskandar menghala ke ibu negara itu menyebabkan M0hamed Zaili M0hamed, 44, mavtt di tempat kejadian akibat ceder4 parah di kepala.

Kejadian tersebut berlaku ketika mangs4 dalam perjalanan pulang selepas menghantar makanan yang dijual isterinya, maut selepas m0t0sikal yang ditungganginya dirempuh sebuah kereta yang dipercayai dipandu lelaki m4buk.

Ketika dalam perjalanan, m0t0sikal jenis h0nda EX5 yang ditunggang m4ngsa secara tiba-tiba telah dirempvh dari arah belakang 0leh sebuah kereta (MPV) yang dipercayai dipandu 0leh lelaki m4buk.

Akibat rempuhan itu, m4ngsa tercampak ke sebelah kiri bahu jalan, manakala m0t0sikalnya diseret sejauh kira-kira dua kil0meter dari l0kasi kejadian.

Su5pek yang berusia 21 tahun itu memberhentikan kenderaannya di bawah jejantas Stesen Transit Aliran Ringan (LRT) Titiwangsa berdekatan dengan l0kasi kejadian selepas ditahan 0leh 0rang awam.

Dalam pada itu, menerusi Instast0ry Aishah berharap pihak berkuasa menjatuhkan hukvman yang setimpalnya terhadap pemandu tidak bertanggungjawab tersebut.

“Aku m0h0n pada pihak yang berkenaan untuk menjatuhkan hukvman yang setimpal pada pemandu tak bertanggungjawab ini. M0ga Allah membalas segala apa yang dilakukan pemandu m4buk ini,” tulisnya.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Mstar

Leave a Reply