Di Tuduh Pakai Duit Derma Beli Kereta Mewah, Ini Pendapatan Sebenar Ust Ebit Lew Yang Tidak Disangka2

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Baru-baru ini nama pendakwah terkenal ustaz Ebit Lew mula terpalit dengan pelbagai pandangan neg4tif 0leh sesetengah pihak, yang sepertinya tidak senang duduk melihat kerja amal yang dilakukan.

Sehinggakan, ada pulak beberapa pihak yang cuba melemparkan tvduhan dengan menggunakan 1su kereta mewah yang digunakan ustaz Ebit dalam misi bantuannya.

Tidak senang dengan tvduhan yang dilemparkan terhadap ustaz Ebit Lew, se0rang pengguna Faceb00k dengan nama akaun Yusran Yus0f telah mended4hkan pendapatan yang dimiliki 0leh pendakwah tersebut adalah atas usahanya sendiri.

Ade g0l0ngan2 b0d0h yg ckp ustaz ebit lew gunakan duit derma 0rg ramai utk beli kereta mewah, jangan lah kita jadi b0d0h. Chanel y0utube ustaz Ebit Lew view dia lagi byk dari y0utuber s0l0z (gamer terkenal Malaysia) k0t, kalau s0l0z mampu pakai mustang dh tentu ustaz ebit lew mampu juga pkai alphard. Lagi pn ustaz ada perniagaan lain lagi, buku2 hasil tulisan beliau pn byk dipasaran. 0tak jgn sempit sgt.

J0m kita teng0k secara kasar pendapatan ustaz ebit lew. Teng0klah rest0ran dia dh ada 3 cawangan, ceramah tiap bulan full seluruh negara, page fb 1.8juta f0ll0wers, y0utube dh ada 400k subscriber dengan 3k-56k us d0lar (rm12K – RM224K) pendapatan melalui y0utube sebulan dan tahunan 42k-600k usd (rm168k- rm2 juta lebih ), instagram dan banyak lagi sumber kewangan beliau.. untuk aset dan keluarga beliau.

Menafikan d4kwaan k0n0n ustaz Ebit Lew meraih kekayaan dengan wang derma, Yusran Yus0f yang telah menyiasat serba sedikit mengenai sumber pendapatan pendakwah, yang datangnya daripada saluran Y0utube dan perniagaan yang dijalankan.

“Page fb 1.8juta f0ll0wers, Y0utube dh ada 400k subscriber dengan 3k-56k us d0lar (rm12K – RM224K) pendapatan melalui Y0utube sebulan dan tahunan 42k-600k usd (rm168k- rm2 juta lebih)…”

Untuk pengetahuan ramai, ustaz Ebit Lew mempunyai tiga buah cawangan rest0ran, ditambah pula dengan pendapatan daripada penjualan buku dan jemputan ceramah.

Maka tidak hairanlah jika ustaz Ebit mampu untuk berkereta merah. Justeru sebelum menuduh ada baiknya kita siasata dahulu dan jangan menghentam 0rang sesuka hati.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber Kami Sayang Tun Mahathir dan Yusran Yus0f

Leave a Reply