“Dia Dah Bagi Petanda Cuma Tak Sedar”-Kawan D3dah Sikap Arw4h Sebelum Pergi Buat Selamanya

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Kawan kepada salah se0rang m4ngsa lemas tiga beradik, Muhammad Akram Adnan mend3dahkan arw4h sempat menamatkan hafazan 30 juzuk Al-Quran pada 10 Mac lalu.

Akram merupakan kawan kepada arw4h Khalif Naim M0hd yang merupakan pelajar di Sek0lah Menengah Imtiyaz, Kuala Berang. Ketika dihubungi Gempak, Akram berkata setiap malam arw4h berusaha untuk menghabiskan sebelum cuti sek0lah bermula.

“Alhamdulillah, sebelum cuti sek0lah pada 10 Mac lalu arw4h berjaya menamatkan hafazan 30 juzuk Al-Quran. Saya nampak setiap malam dia berusaha untuk habiskan. Allah permudahkan urusan dia.

“Arw4h adalah individu yang terakhir akan meninggalkan surau dekat asrama tu. Dia yang akan tutup suis lampu dan kipas,” katanya.

Tambah Akram, arw4h sudah mula tunjuk petanda apabila tidak lagi menghubungi kawan-kawannya pada waktu malam.

“Masa 10 malam terakhir pada bulan Ramadan, arw4h dah mula tidur awal untuk buat Qiamullail. Sebelum ni arw4h se0rang yang suka tidur lewat. Dia akan ‘vide0 call’ atau ‘v0ice call’ dengan kawan-kawan dulu. Dia dah bagi petanda cuma kami tak sedar,” katanya lagi.

Dalam pada itu, Akram menyifatkan arw4h se0rang kawan yang baik sepanjang empat tahun temp0h perkenalan.

“Arw4h memang se0rang kawan yang baik dan suka bagi nasihat. Dia periang 0rangnya, dekat asrama tu dia la yang suka ceriakan semua 0rang. Tapi kalau dengan 0rang yang dia tak kenal, dia pemalu,” katanya menutup perbualan.

Pada Rabu lalu, kegembiraan tiga beradik itu untuk bermandi-manda di Sungai Terengganu bertukar trag3di selepas kesemua mereka lemas. Kejadian dipercayai berlaku kira-kira pukul 6 petang pada 4 Syawal di sungai yang terletak kira-kira 300 meter dari rumah mereka.

Tiga m4ngsa lemas berkenaan adalah Allahy4rham Umar Iskandar M0hd, 21; Khairul Firdaus M0hd, 17, dan Khalif Naim M0hd, 16 yang merupakan anak keempat, keenam dan ketujuh dari lapan beradik. Kesemua m4ngsa telah dibawa ke Unit F0rensik H0spital Hulu Terengganu untuk dib3dah si4sat.

Seterusnya, ketiga-tiga jen4zah berkenaan disembahyangkan di kediaman mereka di Kampung Kuala Telem0ng kemudiannya disemadikan di Tanah Perkvburan Nering Kampung Rawai semalam. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Gempak

Leave a Reply