“Dia demam dua hari ketika di Scotland”-Pelakon kanak2 Puteri Rayyana Rayqa dan ibu p0sitif C0v1d19

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Selepas pelak0n Puteri Aishah dan lima kru pr0duksi termasuk pengarah drama Demi iaitu Rahila Ali, pelak0n kanak-kanak Puteri Rayyana Rayqa serta ibunya juga disahkan p0sitif C0v1d19.

Ibu kepada Puteri Rayyana Rayqa, 6, yang dikenali sebagai Syira memberitahu mereka kini berada di rumah sementara menunggu panggilan daripada pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) untuk dibawa ke h0spital.

Menurut Syira lagi, dia enggan menuding jari kepada mana-mana pihak namun menganggap apa yang berlaku kepada mereka anak-beranak merupakan ujian daripada Allah.

“Saya dan Rayqa 0rang terakhir yang membuat ujian pada semalam (Rabu) di sebuah pusat perubatan di Petaling Jaya. Memang berharap sangat keputusan ujian itu neg4tif.

“Saya dah beritahu pihak h0spital yang saya tak nak berpis@h dengan anak saya. Kalau b0leh, biarlah kami sama-sama ku@rantin di bilik yang sama.

“Sebenarnya dalam hal ini, saya tidak mahu menyalahkan mana-mana pihak sebab bagi saya, apa yang terjadi ini merupakan ujian daripada Allah untuk saya sekeluarga,” kata Syira kepada mStar.

Dalam pada itu, Syira berkata, anaknya mengalami demam biasa selama dua hari ketika berada di Sc0tland namun selepas itu mereka berdua tidak mempunyai sebarang simpt0m w4bak tersebut.

Dia dan anaknya menjalani ku@rantin seperti disarankan kerajaan sebaik sahaja pulang ke tanah air pada 31 Mac lalu.

“Sebaik sahaja kami sampai di Malaysia, terus pulang ke rumah untuk jalani ku@rantin. Sebelum itu, suami saya sudah berada di rumah ibu kami. Jadi, sepanjang ku@rantin itu hanya ada saya dan Rayqa.

“Sebenarnya Rayqa ada mengalami demam selama dua hari semasa berada di sana. Tapi hanya demam biasa. Pada ketika itu, saya fikir mungkin sebab keadaan cuaca sejuk menyebabkan dia tak sihat.

“Buat masa sekarang, saya dan Rayqa dalam keadaan sihat dan tidak mengalami sebarang simpt0m. Apa-apa, saya m0h0n semua 0rang d0a yang baik-baik untuk kami. Saya juga berharap 0rang ramai janganlah memandangkan kami secara neg@tif. Tiada siapa yang mahu perkara ini terjadi,” ujarnya.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber mstar

Leave a Reply