“Dia Kaya Pun Dia T0long 0rang Susah Balik”-Netzen seru ‘shopping’ di butik milik Ustaz Ebit Lew

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Kalau anda fikir netzen tidak ada kuasa, anda harus fikir banyak kali. B0leh diibaratkan pantang dicabar, mereka terus menyahut. Pantang buat salah sikit memang satu per satu dib0ngkarnya.

Dunia di hujung jari menyebabkan rakyat kita mudah menerima sesuatu maklumat. Namun harus diingat, kerana dunia di hujung jari ni juga lah kita perlu jaga tutur kata dan budi bicara.

Lihat sahaja kejadian beberapa hari lepas berkaitan sebuah jenama pembekal kain yang terkenal di Negara kita yang telah menyentuh isu bangsa Melayu sehingga menimbulkan rasa b3rang dalam kalangan netzen.

Justeru, terdapat segelintir individu yang berhasrat bagi memb0ik0t jenama tersebut dan memilih butik lain sempena menjelang bulan Syawal tidak lama lagi.

Se0rang pengguna laman Faceb00k, Hazwan Iskandar menyeru 0rang ramai untuk memberi s0k0ngan dengan membeli pakaian di butik pendakwah terkenal ustaz Ebit Lew iaitu Elew’s Design di Bangi, Selang0r.

“Kepada semua umat Islam di Malaysia…”

“Apa kata mulai sekarang k0rang beli kat kedai ustaz Ebit Lew yang telah banyak membantu 0rang susah di negara ini. Mari kita beli baju kat kedai ustaz, saya mesti beli dua pasang baju raya nanti,” tulisnya menerusi gr0up ‘Sayap Kanan Fan Club’.

Rata-rata netzen memberikan reaksi p0sitif dimana turut menyatakan s0k0ngan padu terhadap kenyataan Hazwan bagi membeli k0leksi kurta lelaki di butik berkenaan.

S0k0ng!

M0ga ustaz dimurahkan rezeki

Setuju! Jasa baik beliau pada masyarakat

Bagaimanapun menerusi laman 1nstagram butik tersebut, sesi pembelian hanya dilakukan secara ‘0nline’ dan butik telah ditutup buat sementara waktu.

Terlajak perahu b0leh diundur, terlajak kata badan yang menanggungnya. Hanya kerana tindakan daripada salah se0rang adik pembekal kain terkenal berkenaan telah mengundang seribu satu rasa dalam masyarakat kita.

Apa pun jadikan kisah ini sebagai tauladan dan sempadan kepada kita semua agar lebih berhati-hati dalam menjaga tutur kata di media s0sial kelak.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber Faceb00k , Elews Design Bangi kredit 0hmymedia

Leave a Reply