Dia Punya Aura Lain Macam,Sampai Kena Gari-Isteri Lindungan Kaabah Ditahan P0lis

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Kini sedang hangat diperkatakan mengenai isteri Da’i Farhan, N00rainul Naqim M0hd Radzi, 40, atau lebih dikenali sebagai Dr.Erin, ditahan p0lis di pejabatnya di Desa Melawati Kuala Lumpur kerana dipercayai menipv se0rang pelanggan.

Menerusi lap0ran Harian Metr0, pelanggan yang dikatakan menjadi m@ngsa penipvan memberitahu isteri da’i berusia 40-an itu, yang sebelum ini berjanji mahu membantunya menguruskan sijil halal dan sijil daripada KKM untuk pr0duknya.

Menurut pelanggan tersebut, dia sudah kerugian kira-kira RM11,000 kepada wanita terbabit namun sehingga tahun lalu tiada pr0ses dijalankan dan mangs@ merasa tertipv.

N00rainul Naqim M0hd Radzi, 41, bagaimanapun mengaku tidak bersalah terhadap pertvduhan menipv dengan menjanjikan menguruskan sijil halal Jabatan Kemajuan Islam (Jakim) dan sijil Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) bagi pr0duk milik mangsa.

M@hkamah membenarkan tertvduh diikat jamin RM4,000 dengan se0rang penjamin dan menetapkan sebutan k3s pada 3 April depan. Sementara itu, di ruangan k0men ramai netzen memerli pasangan ini terutamanya Da’i Farhan dengan mengaitkan isterinya ini dengan kata-kata yang pernah vir@l dulu.

Terbaru, di Faceb00k telah tul@r pula rakaman Dr.Erin did@kwa sedang bertengk@r dengan 0rang wanita, dimana ketika kejadian Da’i Farhan juga ada kelihatan di situ. Rakaman tersebut dik0ngsikan 0leh se0rang wanita bernama Ika Kamaruddin, kemungkinan salah se0rang wanita dalam vide0 tersebut.

Perg@duhan berlaku dikatakan berpunca mengenai isu beberapa 0rang tetamu dalam satu majlis terkena ker@cunan makanan yang ditaja 0leh Dr.Erin.

Isteri pendakwah itu ditahan, dia ditvduh mengikut Seksyen 420 Kanun Kes3ksaan (KK) kerana menipv yang sabit kesal@han b0leh dihukum penj@ra selama kurang setahun dan tidak melebihi 10 tahun dengan seb@t serta denda.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Ohmymedia, Lobakmerah

Leave a Reply