Dikala rakan artis lain mengharapkan bantuan, Shahrol Shiro ‘steady’ jer bagi sumbangan

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

G0l0ngan selebriti sering dikaburi dengan persepsi hidup mewah dengan hasil kerja seni. Bagaimanapun, itu hanyalah pandangan secara luaran. Masih ramai g0l0ngan selebriti yang kais pagi makan pagi, kais petang makan petang.

Sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan sejak 18 Mac lalu, ramai individu prihatin yang tampil memberi bantuan buat ‘fr0ntliner’ yang berkhidmat untuk negara.

Pelak0n dan pelawak, Shahr0l Shir0 tidak terkecuali menghulurkan sumbangan buat g0l0ngan terbabit termasuk insan yang hidup dalam serba kekurangan sekitar Kluang, J0h0r.

Menurut Shahr0l atau nama penuhnya Shahr0l Azizie Azmi, dia tidak sanggup melihat g0l0ngan susah terputus bekalan makanan dan cuba sedaya upaya untuk membantu walaupun hanya kuantiti sedikit.

“Ini masa kita buka mata teng0k masyarakat sekeliling kita. Jangan bagi sesiapa susah sampai terputus bantuan makanan. Mana yang ada hulurkanlah tak banyak pun sikit.. Kita bagi bukan sebab kita kaya tapi kita tau peritnya bila tiada,” tulisnya.

Menerusi p0sting lain, selebriti berusia 35 tahun itu menitipkan d0a supaya barisan hadapan negara tidak akan berputus asa dalam mer@wat pes@kit di h0spital.

“Jangan mengalah fr0ntliner semua.. D0a kami mengiringi setiap langkah perjuanganmu,” katanya.

P0sting tersebut mengundang reaksi p0sitif netzen yang rata-rata mengucapkan rasa syukur dan berterima kasih atas tindakan murni Shahr0l dalam usaha melakukan kebaikan.

Artis c0nt0h!

Hulurkan bantuan, bukan harapkan bantuan

M0ga murah rezeki berlipat kali ganda

Walaupun takde ‘j0b’, artis ni tak lupa hulur bantuan

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber Shahr0l Shir0 kredit 0hmymedia

Leave a Reply