Dikatakan Punca B4la Dan Tanah Suci Ditutup- Sajjat Naik Ber4ng Tarbiah Ustaz ‘Singer’

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Perihal Nursajatt menunaikan Umrh dengan berpakaian wanita lengkap pernah mendapat perhatian masyarakat awal tahun ini. Beberapa ulama terkenal turut membahaskan isu berkenaan. Antara yang lantang menegur tindakan Sajatt adalah Ustaz Abu Syafiq Abu Asy’ary.

Beliau turut mend@kwa, bahawa cara ibadah yang ditunjukkan Sajat dengan sengaja memakai telekung bukan sahaja tidak sah, malah mengundang |aknat A||ah SWT.

“Kita sedia maklum antara yang wajib dilakukan se0rang lelaki ketika umrah ialah memakai ihram. Pakaian ihram itu hendaklah tak langgar batasannya (memakai kain tidak berjahit)”.

Ketika ini isu sajatt menunaikan umrh dengan berpakaian wanita kian dilupakan masyarakat sehinggalah satu p0sting terbaharu daripada Ustaz Abu Syafiq yang mengatakan :

“Perasan tak bila ba|a turun semua kena. Sebab itu jgn biarkan benda mengundang ba|a berterusan. Kaabah kini dicuci selepas lelaki bertelekung menyentuhnya”

Walaupun tidak menyatakan dengan spesifik nama lelaki bertelekung itu, rata-rata ntzen sudah b0leh menggagak siapa yang dimaksudkan 0leh Ustaz tersebut.

Tidak berdiam diri, Sajat terus menyel@r Ustaz Abu Syafiq dan ingin berjumpa. Menurut Sajat banyak lagi punca lain yang menyebabkan Mekah dan Madinah ditutup. Sajat juga menyamakan muka Ustaz Abu Syafiq seperti jenama alat elektrik Singer.

Rata-rata netzen menasihati supaya Sajat segera bertaubat dan mengaku kesalah4nnya. Sebelum ini ramai dilihat memberikan pandangan diruangan k0men dengan bersetuju kenyataan yang diberikan Ustaz Abu Syafiq itu.

“Sedih dan t4kut dgn keadaan sekarang.. Teruskan usaha Ustaz utk terus pertahankan isIam.. Kami sentiasa s0k0ng Ustaz”, kata Yatie Yats.

“Subhanallah!!.. Betul tu Ustaz.. Baru terfikir..Allah hu Akbar!!”, tulis Laily Arif pula.

“Dia meremehkn hvkum Allah..lepas tu balik selamba jer bermaharaja lela sana sini…ptutnya kita Iawan abis2 abisan…Sebab ni ttg kesucian pelihara agama kita.Allahuakhbar”, ujar R0seMala B0nda pula.

“Betul.. Bru perasan lepas k3s sajatt hari tu.. Tiba2 terjadi bnda mcm ni.. Mungkin kebetulan atau tidak.. Hanya Allah yg mengetahui”, tambah Sya Azri pula.

Kenyataan Ustaz Abu Syafiq yang nama sebenarnya M0hd. Rasyiq M0hd. Alwi telah dik0ngsikan sebanyak 216 kali dan menerima ratusan k0men.Melalui apa yang telah berlaku ini, ramai berpendapat agar sebarang bentuk kebati|an hendahlah dicegah daripada berterusan di masa akan datang.

Bagaimana kaedah mencegah itu, ianya mestilah dilaksanakan dengan penuh hikmah agar ia tidak memberi gambaran yang salah terhadap kesucian agama kita. Maklumlah di zaman media s0sial ini, banyak pihak yang cuba mengambil kesempatan untuk menimbulkan kek@cauan.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih!

Leave a Reply