“Doakan Saya Dapat Zuriat..”-Elizad K0ngsi Jenis Pil Yang Diambil Dalam Pr0ses IVF

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Pelak0n dan penyampai radi0, Elizad Sharifuddin mended@hkan empat jenis pil yang perlu diambilnya dalam usaha mendapatkan rezeki zuriat.

“Salam dan Selamat pagi kesayangan semua . T0day c0nsultati0n day lagi dgn @s0phea_fertility. 0kayh mana-mana yg tya i dah start mkn ubat apa ? Nah share , tiap pagi amik F0lic Acid , Vitamin D , C0enzyme Q10 dan Multi Vitamine.”

Terdahulu, bekas h0s Mingguan Wanita itu kini dalam usaha untuk mendapatkan anak selepas lima tahun berumah tangga dan kini turut menghadkan k0mitmen seninya. Sebelum ini, Siti Elizad pernah menjalani pembed@han membuang 0vari sebelah kiri.

“Saya pernah buat pembed@han sista dua kali. Pernah juga menjalani pembed@han membuang 0vari sebelah kiri dan sekarang ada sebelah saja. Sebab itu tahun ini kalau b0leh nak sangat mengandung dan berd0a Allah makbulkan d0a saya. Keturunan keluarga saya semua k@nser. Jadi, setiap kali s@kit di bahagian pangkal rahim saya risau.”

Maklum Siti Elizad lagi, sista yang ada dalam badannya jenis yang aktif. Sebelum d0kt0r buang lagi sebelah, saya berharap Allah bagi saya se0rang cahaya mata.

“Dapat se0rang pun ia satu rahmat buat saya.” luahnya pula dalam pr0gram Curhat yang ditayangkan di saluran Astr0 Prima tak lama dulu.

Elizad dan suami, Shamsul Baharin Rahman mendirikan rumah tangga pada 11 Januari 2015 lalu. Dirinya, seakan sudah lali dengan pers0alan anak.

“Kadang bukan keluarga atau pasangan, tapi apabila 0rang sekeliling dan neizen cakap saya tak bersedia dan beria dalam s0al ini, saya sedih.”

“Saya tak pernah tunjuk sebab saya jenis happy g0 lucky. Apabila 0rang membandingkan suami saya yang sudah ada dua anak daripada perkahwinan sebelum ini dan saya tak ada zuriat, tentu saya sedih.”

Apabila 0rang sering bertanya akan pers0alan anak, dia sendiri tiada jawapan. Kerana dia bukannya tuhan untuk menentukan segalanya. Cuma harapannya, tuhan memberikan dia anak, sekurang-kurangnya se0rang cahaya mata.

Saya bukan wanita sempurna. Walaupun dari segi luaran dia nampak saya se0rang yang ceria, tapi andai kata saya tak mampu berikan dia zuriat, saya minta maaf. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih!

Leave a Reply