Dua lagi Bangunan Di KL Kena Tutup,Tentera Dan PDRM Siap Pasang Kawat Duri Lagi!

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) telah mengesahkan terdapat 15 k3s p0sitif jngkitan C0V1D19 di bangunan Selang0r Mansi0n dan bangunan Malayan Mansi0n, Jalan Masjid India, Kuala Lumpur.

Mengambil kira jumlah k3s tersebut, kerajaan atas nasihat Menteri Kesihatan telah memutuskan untuk melaksanakan arahan keempat Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (Enhanced M0vement C0ntr0l 0rder).

Untuk sesiapa yang tinggal di Kuala Lumpur, k0rang kena Take n0te! Dua lagi bangunan telah ditutup 0leh pihak berkuasa, lap0r Sin Chew Daily dan China Press.

Bangunan Flat Selang0r Mansi0n dan Flat Malayan di Jalan Masjid India telah ditutup awal pagi tadi 0leh pasukan p0lis dan tentera. Siap pasang kawat duri lagi tak nak bagi 0rang keluar masuk!

Kalau k0rang nak tahu kedua-dua bangunan terletak lebih kurang tujuh minit je berjalan kaki dari bangunan pertama di Kuala Lumpur yang diarahkan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD), Menara City 0ne. Akhbar Cina ini juga turut melap0rkan PKPD di kedua-dua bangunan ini akan berlanjutan hingga 14 April 2020.

Menurut laporan Berita Harian, Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) ini melibatkan 5,000 hingga 6,000 penghuni di 365 unit kediaman dan premis perniagaan di bangunan itu. Perintah ini akan berkuatkuasa mulai 7 April 2020 sehingga pengesanan ini tamat.

Tujuan PKPD dilaksanakan adalah untuk membendung jngkitan C0V1D19 daripada menul@r keluar. Langkah ini akan memb0lehkan aktiviti pengesanan k3s dari unit ke unit dilaksanakan sepanjang temp0h ini berkuatkuasa.

Dengan pelaksanaan perintah ini semua penghuni tidak dibenarkan keluar dari kawasan PKPD sepanjang temp0h perintah dikuatkuasakan. Bukan penghuni dan pelawat tidak dibenarkan masuk ke kawasan tersebut sepanjang temp0h perintah dikuatkuasakan.

Semua aktiviti perniagaan dihentikan kecuali premis barangan keperluan (essentials) di bangunan tersebut. Penghuni b0leh membuat pesanan makanan yang b0leh dihantar dan diambil di tempat yang ditetapkan.

Pangkalan Perubatan (Medical Base) dibuka di kawasan PKPD. Semua laluan keluar masuk kawasan PKPD ditutup. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit l0bakmerah

Leave a Reply