“Dua Minggu Fikir Nak Atau Gugurkan Baby Ni..”-Pended4han Berani Daphne Iking

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Dalam diam-diam pengacara dan pelak0n Daphne Iking telah selamat menimang cahaya mata keempatnya yang diberi nama Il0n Daniel Iking Azmi pada 21 Mei lalu. Ded4h Daphne, 41, Il0n dilahirkan melalui pembed4han dan pr0ses kehami1lannya berdepan situasi yang sukar.

“Dua minggu saya dan suami bert4rung dengan k0nflik sama ada untuk mengggurkan bayi ini atau tidak. Ia pilihan yang sangat sukar!

“Sebenarnya kehamilan ini membah4yakan kesihatan saya dan d0kt0r sudah menasihati saya untuk tidak lagi bersalin selepas melahirkan anak ketiga pada 2016 secara pembed4han. Tetapi situasi berubah selepas saya melihat suami saya menangis buat pertama kalinya,” cerita Daphne.

Keadaan dinding uterusnya yang nipis b0leh membah4yakan ny4wanya dan bayi yang dikandung sekiranya berkembang menjadi saiz yang besar.

Ek0ran itu, Daphne mendapatkan pandangan daripada beberapa individu termasuk p4kar perub4tan bagi membantunya membuat keputusan yang tepat.

“Jadi, saya memutuskan untuk meneruskan kehamilan ini apabila melihat ramai dalam kalangan 0rang lain termasuk ahli keluarga saya sendiri yang sukar mendapatkan anak.

“Perjalanan ini sungguh berbeza dan saya cuba jadi kuat. Biarpun Il0n dilahirkan dalam keadaan sedikit pram4tang, saya bersyukur,” tambahnya. Pelak0n filem Belukar itu juga punyai alasan sendiri untuk tidak mengumumkan kehamilannya kepada umum.

“Berdasarkan pengalaman sebelum ini, saya tidak mahu didiskriminasi apabila ada pihak yang tahu saya hamil. Saya menjadi sedikit tertekan apabila tidak dapat k0ngsikan berita gembira itu kepada 0rang ramai. 0leh itu, kali ini saya hanya maklumkan kepada kawan-kawan rapat dan keluarga sahaja.

“Tiada majlis babyy sh0wer dan tambah pula situasi semasa kita menjalani Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), saya hanya maklumkan kepada mereka melalui panggilan vde0, aplikasi Z00m dan F4cetime,” ujarnya yang turut memaklumkan kepada rakan rapatnya seperti Yasmin Hani, Dynas, Lisa Surihani dan Rashidi Ishak.

Malah, Daphne tidak berkesempatan untuk membuat sesi f0t0grafi sempena kehamilannya kali ini apatah menyediakan barangan keperluan bayi.

“Kebanyakan pakaian bayi saya sudah jual sebagai barangan prel0ved tapi mujur ada yang bermurah hati menghadiahkan sebahagiannya kepada kami,” katanya yang turut menjalani pr0ses berp4ntang bersendirian di kediamannya.

Daphne mempunyai tiga cahaya mata, Is0bel Daniella Iking, 12, Iman Daniella Iking, 8, dan Isid0re Daniel Iking, 3 tahun. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Gempak

Leave a Reply