“Dua Tiga Bulan Takda J0b Kita Blh Hadap, Takkan Tak Sampai Sebulan dah nak..”-Noorkhiriah

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Pelak0n N00rkhiriah menyeru rakan-rakan industri agar tidak mengeluh dengan kehilangan tawaran bekerja ketika negara berhadapan detik sukar ketika ini.

Menurut Khiriah, setiap 0rang harus menerima dugaan itu dengan p0sitif, bukannya mengeruhkan lagi keadaan.

“Saya mungkin tak faham situasi sebab saya pun bukan jenis banyak j0b, cuma apa yang jadi ambil dari sudut p0sitif, jangan gaduh-gaduh.

“Jika dulu dua tiga bulan takda j0b kita b0leh hadap, takkan tak sampai sebulan kita nak berg4duh beritahu satu dunia, jangan begitu kawan, malu dekat masyarakat, apa yang jadi ini terlalu banyak hikmah,” tulis Khiriah di laman 1nstagram.

Dalam pada itu, Khiriah turut mengajak rakan artis untuk bersabar menghadapi ujian ketika ini.

“Sabarlah, walaupun saya bukan sejenis penyabar tapi demi Allah terlalu banyak hikmah atas kejadian, Allah dah buka mata saya walaupun saya tak sanggup nak buka purse, tetapi saya 0kay, Allah lebih mengetahui,” tulisnya lagi.

Perk0ngsian itu mendapat perhatian dari para pengikut Khiriah di ruangan k0men. Rata-rata mereka bersetuju dengan pendapat yang disuarakan Khiriah itu.

Susulan lanjutan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), ada segelintir artis berk0ngsi luahan pendapatan terjejas apabila terpaksa menghentikan segala aktiviti mereka.

Bagaimanapun, kenyataan itu menimbulkan rasa kurang senang netzen yang beranggapan ramai artis menunjuk kemewahan tetapi mahu meminta bantuan daripada kerajaan ketika waktu sekarang.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Gempak

Leave a Reply