Dunia penuh res4h gelisah, Zul Yahya seru umat Islam m0hon keampunan Allah

Pelak0n Zul Yahya mengajak 0rang ramai memperbanyakkan amal ibadah dan meninggalkan perkara yang sia-sia termasuk mengejar kehidupan dunia sehingga lalai menjadi umat Muhammad yang berguna.

Menerusi vde0 yang dimuat naik di Faceb00k berkata, wabak C0V1D19 yang menimbulkan kegelisahan masyarakat dunia dianggap sebagai peringatan Allah SWT untuk hambaNya yang banyak melakukan d0sa.

Mengakui dirinya masih jahil, pelak0n berusia 47 tahun itu meluahkan perasaan sedih apabila kehidupan ketika ini sudah terbatas kerana masjid dan surau telah ditutup bagi mengelak penularan wabak tersebut.

“Kita tak b0leh lagi bebas macam dulu, bebas untuk beribadah. Allahuakbar! Ini pengajaran bagi kita. Iman masih lagi belum sempurna. Cukuplah, kita dah banyak buat kemungk@ran dan perkara Allah tak suka. Banyak m@ksiat berlaku, perlakuan s0ngsang,” katanya.

Dalam vde0 berdurasi 23 minit 11 saat itu, Zul menyeru 0rang ramai menghidupkan suasana masjid di dalam rumah dengan melakukan amal ibadah dan memperbaiki diri masing-masing.

“Sentiasa lihat kebesaran Allah SWT, jangan lagi lihat kebesaran dunia. Teng0k Allah hantar makhluk yang kecil je, huru-hara dah satu dunia. Sampai bila kita nak biarkan masjid sepi? Sepi tiada tangisan dan amalan. Tiada apa-apa ibadah di masjid.

“Kita yang ada agama pun tak dapat nak tunjuk agama kita pada 0rang tiada agama. Allah dah sediakan syurga untuk kita tapi kita tak nampak,” ujarnya.

Pengumuman Perintah Kawalan Pergerakan di Malaysia susulan penul@ran wabak C0V1D19 turut memberi kesan kepada penutupan premis kerajaan dan swasta kecuali perkhidmatan penting negara. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit 0hmymedia

Leave a Reply