Em0si terganggu,Remy Ishak akui terpaksa jumpa d0kt0r akibat kemurungan

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Sepanjang temp0h Perintah Kawalan Pergerakkan (PKP) yang bermula sejak 18 Mac 2020, ramai yang terpaksa duduk dirumah dan tidak melakukan sebarang pekerjaan kerana masalah p4ndemik C0v1d19.

Susulan daripada itu, menerusi Berita Harian, pelak0n kacak Remy Ishak telah mengakui bahawa dirinya mengalami kemurungan sehingga terpaksa mendapatkan nasihat d0kt0r.

Murung kerana terperap lama

Menurutnya, dia yang biasa bekerja dan bertemu 0rang terpaksa duduk sahaja dirumah sehingga mengganggu em0sinya. Lebih-lebih lagi apabila duduk bersendirian di ibu k0ta.

“Saya tinggal sendirian. Apabila terlalu lama tidak keluar bekerja dan berjumpa 0rang, saya jadi murung. Apatah lagi saya ‘single’, mungkin jika ada pasangan atau keluarga yang tinggal bersama, kuranglah kesunyian itu. Saya cuba untuk kuat, berfikiran p0sitif dan memperbanyakkan membaca bagi menenangkan fikiran.”

Diminta tidak tinggal sendirian

Disebabkan perasaan semakin gusar, Remy telah bertemu dengan d0kt0r dan mendapatkan nasihat daripada yang lebih pakar. Dia diminta untuk tidak tinggal bersendiran dan perkara tersebut membuatkannya mengambil keputusan untuk pulang ke kampung di Melaka selepas mendapat kebenaran daripada pihak berkuasa.

Remy yang telah berada di kampungnya buat masa ini mengakui lebih selesa di rumah sahaja walaupun banyak kel0nggaran daripada pihak kerajaan diberikan dalam Perintah Kawalan Pergerakkan Pemulihan (PKPP).

Akt0r berusia 38 tahun ini turut menasihati 0rang ramai agar beringat dan berhati-hati hati biarpun kerajaan sudah memberi kel0nggaran untuk merentas negeri ek0ran p4ndemik yang menunjukkan penurunan di Malaysia.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber Serimah M0hd Sallehuddin (Berita Harian)

Leave a Reply