Enggan Mengih Simpati Ded@h Peny@kit,Maya Berahsia Hid4p Kans3r Sarc0ma Tahap Empat

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Menghembuskan nafas terakhir lebih kurang jam 4 petang tadi, Maya Matahari atau nama sebenarnya Myanaliza Ruslee sudah beberapa tahun menghidap kans3r. Arw@h dikejarkan ke sebuah h0spital swasta di Sungai Bul0h selepas mengadu sesak nafas.

Bercakap kepada Berita Harian, rakan baik, Nurzana Malik memberitahu Maya adalah penghidap kans3r sarc0ma tahap empat. Tambah Nurzana lagi, kesihatan arw@h semakin mer0s0t selepas menyertai rancangan realiti, Gegar Vaganza pada tahun 2018.

Arw@h sesak nafas selepas makan tengah hari. Jurur@wat peribadi yang menjaganya menghubungi ambulans dan menghembuskan nafas terakhir dalam perjalanan ke h0spital.

Saya mendapat berita arw@h sesak nafas dan terus ke h0spital. Bagaimanapun, saya diberitahu arw@h meningg@l dunia dalam perjalanan, tidak lama kemudian.

Arw@h sudah lama menderit@ peny@kit kans3r sarc0ma. Keadaan kesihatannya semakin mer0s0t selepas menyertai pr0gram realiti, Gegar Vaganza (GV) musim kelima pada 2018.

Malah, pada bulan lalu arw@h baru sahaja pulang daripada raw@tan di sebuah h0spital di China. Sebelum mendapatkan raw@tan, kesihatannya teruk dan pergerakannya terbatas.

Tambah Nurzana lagi, arw@h sudah bersedia mahu memberitahu umum namun menangguhkannya sehingga kesihatan stabil. Namun sayang, Allah lebih menyayanginya, arw@h tidak berkesempatan.

Disebabkan itu, arw@h banyak menyepikan diri. Dia enggan mended@hkan peny@kit kerana tidak mahu netzen menganggapnya menagih simpati dan cuba meraih p0pulariti. Arw@h tahu dia akan mendapat perhatian jika rahsia peny@kitnya dided@hkan.

Selepas rawatan di China, kesihatannya semakin baik dan Nurzana sendiri ada menjaganya. Arw@h semakin 0kay. Saya bertemu dan menjaganya, empat hari lalu. Saya menyediakan makanan dan berbual panjang, cuma arw@h kelihatan kurang ceria.

Keadaan kesihatannya lebih baik berbanding sebelum ini. Bagaimanapun, dia kerap muntah akibat kesan ubat. Tak sangka, arw@h tiba-tiba sesak nafas dan menghembuskan nafas terakhir secepat ini.

Difahamkan arw@h dijaga 0leh ibu dan menghembuskan nafas terakhir di sisi ibunya di dalam ambulan. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Beritaharian, 0hbulan

Leave a Reply